Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Απαιτούμε την ισότιμη αντιμετώπιση του πληθυσμού της Στερεάς Ελλάδας


Με κατάπληξη και απογοήτευση  ο Ιατρικός  Σύλλογος  Φθιώτιδας  πληροφορήθηκε  το Δελτίο Τύπου του Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας, στο οποίο γνωστοποιείται, ότι τα επείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα αναστέλλεται η διενέργεια όλων των τακτικών και προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων .

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας στις συζητήσεις που είχε πρόσφατα  με τον Διοικητή του Γ.Ν.  Λαμίας και με τον Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε., κατ  επανάληψη  έχει αναδείξει τα προβλήματα, τις ελλείψεις και την τραγική υποστελέχωση  του Γ.Ν. Λαμίας και ειδικότερα του Αναισθησιολογικού Τμήματος, ζητώντας ταυτόχρονα λύσεις και υποστήριξη από την πλευρά της 5ης Υ.Π.Ε. και του Υπουργείου Υγείας.

Δυστυχώς παρά την υπόσχεση του  Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε., μολονότι το Γ.Ν. Λαμίας θεωρείται και από το ίδιο πυλώνας στο σύστημα Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς, ουδεμία ουσιαστική λύση δόθηκε, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνουμε την σταδιακή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο με ευθύνη των διοικούντων, παρά τις φιλότιμες  προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο πληθυσμός της Στερεάς Ελλάδας που  εξυπηρετείται από το Γ.Ν. Λαμίας, πιστεύουμε ότι έχει τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης στη  Δημόσια Υγεία όπως οι κάτοικοι άλλων Νομών  της 5ης Υ.Π.Ε.

Κατόπιν τούτων απαιτούμε την ισότιμη αντιμετώπιση του πληθυσμού της Στερεάς Ελλάδας και αρνούμαστε να αποδεχθούμε την μετακίνηση ασθενών και συνοδών σε άλλα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας ή των Αθηνών, καθότι αισθανόμαστε ότι η παραπάνω μετακίνηση μπορεί να αποβεί επιζήμια στην υγεία τους  ή και στην ίδια τους τη ζωή.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ     

ΜΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ   ΜΙΧΑΗΛ

Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΖΓΟΣ      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο Μάρκετινγκ στη Λαμία
Επόμενο άρθρο 2η σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης