Ειδήσεις

«Θηλυκή Συμφωνία» από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας


MIOUSIKALΟ Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρουσιάζει την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 8μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας το Μιούζικαλ «Θηλυκή Συμφωνία» των: ΛίληςΒαρακλιώτη, Σόνιας Βλιώρα και Ελένης Πλιακώνη.

Για την σημαντική αυτή παραγωγή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας έδωσαν σήμερα συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραίσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη, η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας Αθηνά Στεφοπούλου, ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Αδάμ και η υπεύθυνη της Σχολής Μονωδίας του ΔΩΛ ΛίληΒαρακλιώτη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης σημείωσε:

«Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση για τη Δημοτική Αρχή να στηρίζει και να προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δράσεις που αναδεικνύουν τις δυνατότητες προσωπικοτήτων αλλά και φορέων της πόλης μας

Ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, που ιδρύθηκε το 1938 ως παράρτημα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με πρώτο Διευθυντή το μεγάλο μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη και είναι το πέμπτο κατά σειρά ίδρυσης στον Ελλαδικό χώρο, και αποτελεί μια επιτυχημένη εκπαιδευτική δομή του Δήμου μας με εξαιρετική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και αξιοπρόσεκτη πανελλαδική αναγνώριση.

Η ανοδική πορεία του, διαφαίνεται σήμερα από το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρουν οι καταξιωμένοι μουσικοπαιδαγωγοί στον μεγάλο αριθμό των μαθητών τους.

Την επιτυχή πραγμάτωση των στόχων του, το Δ.Ω.Λ. στηρίζει στην υπευθυνότητα, στην ικανότητα και στην εξειδίκευση των συνεργατών του, οι οποίοι μεταδίδουν στους μαθητές τους γνώση και αγάπη για τη μουσική.

Αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών είναι η ανάπτυξη πολλών σχολών, η συμμετοχή σπουδαστών και αποφοίτων σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς με μεγάλη επιτυχία και η δημιουργία πολλών μουσικών συνόλων.

Θέλω να δηλώσω την αμέριστη συμπαράσταση μου και να ενθαρρύνω τους υπευθύνους του Δημοτικού Ωδείου μέσα σε αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, που όλοι βιώνουμε, να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν.»

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ.

Ενορχήστρωση: Μιχάλης Παπαπέτρου, ΛίληΒαρακλιώτη.

Επιμέλεια Κίνησης: Λουκάς Θεοδοσόπουλος.

Ενδυματολόγος: Όλγα Καλογήρου.

Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα.

Εκμάθηση τραγουδιών: Ελένη Οικονόμου.          

 Πρωταγωνιστούν :

ΛίληΒαρακλιώτη, Λουκάς Θεοδοσόπουλος και οι σπουδαστές της Σχολής Μονωδίας του Δ.Ω.Λ.: Ελευθερία Πετροπούλου, Αφροδίτη Καραίσκου, ΜαλβίναΒεργιόγλου, Νεφέλη Λυμπέρη, Μαρία Γιουσέφ, Δήμητρα Τσαντζαλή, Αντωνία Υφαντή.

 Συμμετέχουν:

Γιάννης Καλογήρου, Πολύκαρπος Μόσχος, Ιάκωβος Μποροβίλος, ΓιάννηςΠλάκας και η

Δημοτική Χορωδία Λαμίας.

Διεύθυνση Μουσικού Συνόλου-Πιάνου:

Μιχάλης Παπαπέτρου.

Παίζουν οι μουσικοί:

Περικλής Τιμπλαλέξης,ΠέπηΠαπαμίχου,Γιάννης Συγγούνης,Κώστας Αναστασίου,ΘύμιοςΤσακωνίτη.

 Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Προτεραιότητα για την ΠΕΔ η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των Δήμων
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση συνεχίζει να βαδίζει στην ίδια αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη κατεύθυνση