Ειδήσεις

Η 44η επετειακή εκδήλωση της Ι. Μ. Φθιώτιδος με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 44η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και άλλων επισήμων στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κ. Χρυσάνα Μωρίκη Φιλόλογος – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων ΠΕ.ΚΕ.Σ. Στερεάς Ελλάδος, ενώ κεντρική εισήγηση επί του θέματος ανέπτυξε ο πολιός δάσκαλος και ρέκτης Ιστορικός της πόλεως Λαμίας κ. Δημήτριος Θ. Νάτσιος Φιλόλογος – Συγγραφεύς.

Την εκδήλωση επισφράγισε με τον πατρικό και επίκαιρο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

Η εκδήλωση θα προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. μετά την Θεία Λειτουργία.

Όλες οι επετειακές εκδηλώσεις  είναι ήδη διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89, 4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται  και τον μήνα Οκτώβριο.

  • Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ. Το 2ο Ιερατικό Συνέδριο –  45η  επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Κληρικοί Αγωνιστές του 1821 από την Φθιώτιδα και την ευρύτερη περιοχή» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.
  • Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 μ.μ., Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Πολιούχου Λαμίας. 46η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους».
  • Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 47η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η δίκη των ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα».
  • Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 π.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος. 48η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821».
  • Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Λαμίας. 49η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως».
  • Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 19.30 μ.μ., Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας. 50η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Κλέφτες και Αρματωλοί της Ρούμελης».
  • Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 μ.μ., Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ». 51η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «200 χρόνια ελεύθερο Ελληνικό Κράτος».
Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Δήμου Λοκρών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες»
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στη Στερεά Ελλάδα