Ειδήσεις

Η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή στη Φθιώτιδα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αθανάσιου Λουκόπουλου


Πλημύρισε χθες το Soul Bar στην Αθ. Διάκου, στο κέντρο της πόλης, από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή στη Φθιώτιδαμε τονΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αθανάσιο Λουκόπουλο.

Ο κ. Λουκόπουλος, καίριος και ακριβής, ανέδειξε τα πεπραγμένα της κυβερνητικής πολιτικής που ρημάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, και ήταν ιδιαίτερα οξύς στην κριτική του απέναντι στο ευαγγελιζόμενο από τη ΝΔ «αύριο» ενώ η ίδια είναι το «χθες, που αύριο θα γίνειπαρελθόν.

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως «καθεστώς που έχει υπογράψει ένα 4ο μνημόνια διαφθοράς, απληστίας και ηθικής καταβαράθρωσης, της αισχροκέρδειας» οδηγώντας όλους τους πολίτες, που είναι οικονομικά εξαθλιωμένοι, σε έναν «νέου τύπο ραγιαδισμό», τόνισε την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σπάσει τον κύκλο αισχροκέρδειας: «Δεν διστάσαμε να έρθουμε αντιμέτωποι με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Θα διστάσουμε εδώ;».

Αναφερόμενος στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στην τραγική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας υπογράμμισε ότι αυτή η νοσηρή κατάσταση «είναι το σύμπτωμα μιας μεγαλύτερης ασθένειας, που ακούει στο όνομα “νεοφιλελευθερισμός”», με την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της στο όνομα της αγοράς με το «ξεπούλημα κοινωνικών αγαθών», συμπεριλαμβανομένης της Παιδείας που δίνεται βορά στα ιδιωτικά κολέγια και συμφέροντα. Γι΄αυτόν το λόγο η ψήφος της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη, διότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική.

Ο υποψήφιος βουλευτής του νομού μας απευθυνόμενος στους νέους έδωσε έναν ιδιαίτερα προσωπικό τόνο στην αναφορά του, θυμίζοντας σε όλους τη φοβική, ακραία και συνάμα εκδικητική αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους πρώτους κιόλας μήνεςτης διακυβέρνησης της χώρας: «Θα ήμουν θυμωμένος αν ήμουν 15 χρονών και με τραβούσε η αστυνομία από τον κινηματογράφο που έβλεπα τον Jocker. Θα ήμουν θυμωμένος αν ήμουν 20άρης και εν μέσω κορονοϊού με κατηγορούσαν ότι εγώ φταίω για την πανδημία. Θα ήμουν θυμωμένος αν ήμουν φοιτητής και αντί για καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή στα πανεπιστήμια είχα την καταστολή. Θα ήμουν θυμωμένος αν είχα φίλο, φίλη, αδελφό, ξάδελφο που σκοτώθηκε στα Τέμπη και ο ηθικός αυτουργός είχε ονοματεπώνυμο. Πιο πολύ; Όταν έρχεται η κυβέρνηση και μου λέει πάρε 150 ευρώ και ξέχασέ τα».

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Λουκόπουλος καταχειροκροτούμενος και δεχόμενος τα συγχαρητήρια του κόσμου, που είχε γεμίσει ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης και έφτανεέως έξω στην Αθανασίου Διάκου και το απέναντι πεζοδρόμιο, παρέδωσε τη σκυτάλη στους Avatartheband. Ήταν ομολογουμένως μια βραδιά πολιτική, με παλμό, με αισιοδοξία, μια βραδιάπροάγγελοςγια την επομένη της Κυριακής της 21 Μαΐου.

 

PhD HKUST Αθανάσιος Λουκόπουλος

Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία).

Αθανάσιος Λουκόπουλος loukopoulosathanasios.fth@gmail.com

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο υπ. βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς στο Λιανοκλάδι και τη Μακρακώμη
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζονται έξι ακόμη παιδικές χαρές του Δήμου Καμένων Βούρλων