Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα: «Εφαρμοσμένη διατροφή και διαχείριση αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων» στο Δομοκό


Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 14/11/2017 και ώρα 20:00, στην αίθουσα αμφιθεάτρου Ομβριακής, στην Ομβριακή του Δήμου Δομοκού. Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την επιμόρφωση και την ενημέρωση των προβατοτρόφων και αιγοτρόφων, με θέμα: «Εφαρμοσμένη διατροφή και διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κτηνίατροι και κτηνοτρόφοι του Νομού Φθιώτιδας. Το κύριο θέμα της ομιλίας ήταν η εφαρμοσμένη διατροφή και η διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Αρσένο DrVetMed PhD, Καθηγητής, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. Τη συζήτηση της ομιλίας συντόνισε ο Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος της ΒΙΟΖΩΚΑΤ, κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ κ. Ακρίτας Καλούσης καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πωλήσεων της περιοχής κ. Τηλέμαχος Ζήσης, Γεωπόνος Ζωοτέχνης, MSc (κινητό: 6979015742).

Ο κ. Αρσένος αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαχείριση των αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στη διατροφή κατά τις διάφορες φάσεις του παραγωγικού κύκλου των προβατίνων και αιγών. Επίσης έγινε αναφορά στην κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών των προβατίνων και αιγών γαλακτοπαραγωγής και στη δυνατότητα χρησιμοποίησης πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων που αποδομούνται σε μικρό βαθμό ή που οι πρωτεΐνες τους έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, ώστε να προστατεύονται από τη διάσπασή τους στο περιεχόμενο της μεγάλης κοιλίας των ζώων.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο καθηγητής κ. Αρσένος με ευχαρίστηση δέχθηκε και απάντησε σε πάσης φύσεως ερωτήματα σχετικά με την εφαρμοσμένη διατροφή στις αιγο-προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες κατοίκους της δυτικής Αττικής