Ειδήσεις

Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα στη Βουλή για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε, σήμερα, την υπ’ αριθ. πρωτ. 299/12.10.2016 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

 Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

 

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Υγείας

 

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2016

 

Θέμα: Πρόσθετα Προβλήματα στη Λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

 Με την παρούσα Ερώτηση, επανέρχομαι στο ζήτημα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, διότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά διογκώνονται και προστίθενται και καινούργια.

Έτσι, το πρόβλημα του προσωπικού, με τη σημαντική συρρίκνωση κυρίως του αριθμού των ειδικευόμενων ιατρών τα τελευταία δύο χρόνια, έρχεται, αυτή τη φορά, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, να «χτυπήσει» τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής.

Κλινική η οποία λειτουργούσε σε φθίνουσα δυναμικότητα ως προς τις υπάρχουσες αίθουσες και τείνει – πλέον – να εξυπηρετεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά, μετατρέποντας – ουσιαστικά – το Νοσοκομείο σε «διαμετακομιστικό κέντρο».

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας;

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

 Χρήστος Σταϊκούρας

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Υψηλάντου την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με τη νέα Διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας