Ειδήσεις

Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρο Υγείας Δομοκού


Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας και Υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρ. Σταϊκούρας, σχετικά με ”Προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – Κέντρο Υγείας Δομοκού”. Αναλυτικά:

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διοίκησης και σχετική επιστολή της, το ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Δομοκού αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στη στελέχωσή του, όσο και στην υλικοτεχνική υποδομή του.

Συγκεκριμένα, η στελέχωσή του σε ειδικευμένους Ιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας δεν επαρκεί για να γίνει κάλυψη των αναγκών εφημέρευσης, κάλυψης του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού και του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων αφού από τις πέντε (5) προβλεπόμενες θέσεις υπηρετούν ένας (1) Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής και ένας (1) Συντονιστής Διευθυντής Γενικής Ιατρικής, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, σύμφωνα πάλι με επιστολή του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – Κέντρο Υγείας Δομοκού, υπάρχουν βασικά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που θα πρέπει να επιλυθούν.

Οι σχετικές επιστολές της Διοίκησης επισυνάπτονται.

Κατόπιν αυτών,

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 1ον. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα στελέχωσης του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – Κέντρο Υγείας Δομοκού;

2ον. Τι προτίθεται να κάνει το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας – Κέντρο Υγείας Δομοκού;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Προηγούμενο άρθρο Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπικού Bazaar από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Διβριωτών