Ειδήσεις

Ερώτηση Χρ. Σταϊκουρα στη Βουλή για την ενδεχόμενη κατάργηση του ΚΕΥΠ Λαμίας


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθμ. 599/23.10.2017 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση ή υποβάθμιση του ΚΕΥΠ Λαμίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

 Ερώτηση

προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2017

 Θέμα: Ενδεχόμενη κατάργηση ή υποβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) Λαμίας.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, η Κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση Κέντρων Νεοσυλλέκτων ανά την Ελλάδα, μεταξύ άλλων και του ΚΕΥΠ Λαμίας. Ενώ και σε περίπτωση μη κατάργησής του, αναφέρεται ότι το ΚΕΥΠ Λαμίας θα υποβαθμιστεί σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι επί ημερών της σημερινής Κυβέρνησης, στις 05.06.2015, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, σε επίσκεψή του στο ΚΕΥΠ Λαμίας, είχε επισημάνει σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ότι παρά τη νέα δομή που σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση, το ΚΕΥΠ Λαμίας όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά θα αναβαθμιστεί, καθώς οι δομές του είναι «εξαιρετικές».

Τούτων δοθέντων, και με δεδομένο ότι το ΚΕΥΠ παρέμεινε και μετά την αναδιοργάνωση των μονάδων στην οποία προχώρησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αξιολογώντας ως αναγκαία την παραμονή του στη Λαμία,

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 Είναι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης η κατάργηση ή η υποβάθμιση του ΚΕΥΠ Λαμίας; Με ποια κριτήρια γίνεται η αξιολόγηση;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Χώρος-Χρόνος»
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια έκθεση φωτογραφίας «Ρουμελιώτες Αγωνιστές του 1940»