Ειδήσεις

Ερώτηση Γ. Κοτρωνιά στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις «λευκές περιοχές» και τις αιτήσεις τηλεοπτικού σήματος


Ο Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη έθεσε εκ νέου το ζήτημα των λευκών περιοχών και της διαδικασίας αιτήσεων για παροχή τηλεοπτικού σήματος.

Παρατίθεται το κείμενο της Ερώτησης  :

«   Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τη δημοσίευση του ΦΕΚ με αρ. 2066/Β/19-5-2021 με τίτλο: «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω για τα εξής:

Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις «λευκές περιοχές» του νομού Φθιώτιδας και στις 22-9-2020 στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά την ομιλία μου κατέθεσα στην ολομέλεια της Βουλής Πίνακα περιοχών χωρίς τηλεοπτικό σήμα, οι οποίες είχαν καταγραφεί σε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους της Φθιώτιδας (συνημμένα Πρακτικά) .

Με τη δημοσίευση του ΦΕΚ διαπίστωσα ο ίδιος και έγινα  κοινωνός διαμαρτυριών κατοίκων ή επισκεπτών τέτοιων «λευκών περιοχών» ότι στο Παράρτημα V- Περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης-Μέρος Β που συμπεριλαμβάνεται στο ΦΕΚ ότι οι εν λόγω περιοχές δεν συμπεριλαμβάνονται και πάλι καθώς επίσης και ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες  δίνουν το δικαίωμα να αιτηθούν μόνον   αυτοί που έχουν κύρια και μόνιμη κατοικία στις περιοχές αυτές.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε τέτοιου είδους ζητήματα

ΕΡΩΤΩ και παρακαλώ να ενημερωθώ για την διαδικασία και τα κριτήρια με τα οποία συντάχθηκε ο κατάλογος των Περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης καθώς επίσης και για ποιο λόγο στις ρυθμίσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους έχοντες το δικαίωμα αίτησης και πολίτες που διαθέτουν κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να κατοικούν μονίμως, αλλά τις επισκέπτονται όλα τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες».

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Φθιώτιδας για τον καύσωνα
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Θάλασσα. Μέτρα πρόληψης και προστασίας»