Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Παλαϊκός ξεσηκωμός – Όλοι στους δρόμους


Η κυβέρνηση με τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Χατζηδάκη, ανακοίνωσε με άλλα λόγια ότι αντικαθιστά το 8ωρο με 13 ώρες δουλειά και με παράλληλη μείωση των μισθών. Αδιαφορώντας για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση έρχεται σαν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να υλοποιήσει με τη σειρά της  ευρωενωσιακές επιλογές της για την ικανοποίηση της μεγάλης εργοδοσίας.

Για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν πολεμικό ανακοινωθέν.

       ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !  ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ !

                                                         ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !

8 Ώρες Δουλειά – 8  Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερος χρόνος

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, που κάθε μέρα γιγαντώνονται στον εργασιακό τομέα, στην υγειά, στην παιδεία, πολύ περισσότερο μέσα στην πανδημία .

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση και θέλοντας να επιβάλει την τζάμπα δουλειά προσπαθεί για να κάμψει τις αντιδράσεις να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο .

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΟΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Την ίδια ώρα που καταργεί σχεδόν στο σύνολο των κλάδων την Κυριακάτικη αργία λένε τάχα και με θράσος  << τυράκι στη φάκα >>  για 4τραήμερη εργασία, παροχές για γονείς που με το νέο νομοσχέδιο στρώνεται το έδαφος για δουλεία χωρίς όρια κομμένη και ραμμένη για ακόμη πιο μεγάλη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Αυξάνουν τις απλήρωτες υπερωρίες , δηλαδή να δουλεύουν ακόμα περισσότερο οι εργαζόμενοι για να μην επιβαρύνονται με επιπλέον προσλήψεις οι επιχειρήσεις με ότι σημαίνει αυτό και για την ανεργία.

Δουλεία με δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες

Η περεταίρω κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων ξέρουν ότι θα φέρει τις αντιστάσεις των εργαζομένων.

Για αυτό και μετατρέπουν το  προσωπικό ασφαλείας σε ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία. Θέλουν σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.

Θέλουν τους εργαζόμενους ξεμοναχιασμένους, απροστάτευτους, μακριά από συλλογικές συμβάσεις.

Θέλουν τους εργαζόμενους εύκολη λεία στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Για αυτό και γενικεύουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων ώστε να χτυπήσουν  κάθε αγωνιστική, κάθε συνδικαλιστική δράση.

Για αυτό καταργούν το σώμα επιθεωρητών εργασίας το υποβαθμίζουν και έτσι να μην χρειάζεται να κάνουν τους πονηρούληδες, όπως λέει ο υπουργός, να μπορούν ανενόχλητοι να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους με τη βούλα του νόμου.

Ο υπουργός Χατζηδάκης και η κυβέρνηση με πολύ θράσος και με εντελώς προκλητικό τρόπο αφού τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων προσπαθούν όλα αυτά που φέρνουν να τα πλασάρουν σαν σύγχρονα.

Λένε ότι είναι σύγχρονο και ελευθερία επιλογής του εργαζόμενου να δουλεύει δέκα τρεις ώρες χωρίς να πληρώνεται.

Λες και δεν ξέρουν ότι ο εργαζόμενος ζει καθημερινά πιέσεις εκβιασμούς τρομοκρατία για να αποδεχθεί τις σύγχρονες, αλλά άθλιες μορφές εργασίας και χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Μετά την πρωτομαγιάτικη απεργία της Πέμπτης 6 Μαΐου και χωρίς δεύτερη σκέψη κλιμακώνουμε τη δράση μας

Όλοι οι εργαζόμενοι στη μάχη να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα.

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι . Διεκδικούμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο.

Μόνη ελπίδα για το παρόν και το μέλλον είναι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία.

Τώρα οργάνωση και δράση για ανατροπή της άθλιας πραγματικότητας που ζούμε.

Πικετοφορία το Σάββατο 15/ΜΑΗ 10:30 το πρωί Πλατεία Πάρκου.

Σύσκεψη την Τρίτη 18/ΜΑΗ  6:30 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.              Λεωσθένους 9  1ος όροφος.

Προηγούμενο άρθρο Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο και στη συμμετοχή στον Αγώνα του Ιερού Κλήρου της Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2021 και των οικογενειών τους