Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο: Τιμάμε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλος ο σκληρός αντιδικτατορικός αγώνας του λαού μας και της νεολαίας ενάντια στους φασίστες, στη Δικτατορία, στην χούντα,ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς αποτελεί για μας έμπνευση και μία τεράστια αγωνιστική παρακαταθήκη για το σήμερα.

Μία παρακαταθήκη με πολύτιμη πείρα και συμπεράσματα πού μπολιάζουν τους αγώνες που δίνουμε σήμερα για σύγχρονα δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.

Μία απόδειξη  πως όταν το Εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο κίνημα οργανώσει τον αγώνα του, είναι αποφασισμένο, αποκτά τέτοια δύναμη που μπορεί να κοντραριστεί στα ίσια με αυτούς που πριν φαντάζουν ανίκητοι και παντοδύναμοι.

Μία έμπνευση που δίνει ορμή  στον αγώνα μας, και αντοχή για να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά με τα πόδια μας στη γη και το κεφάλι ψηλά.

Κρατάμε τη φωνή τους στο σήμερα μέσα στα αντιιμπεριαλιστικά μας συνθήματα

και ενάντια στον πόλεμο

Τα συνθήματα που γράφτηκαν στις Πύλες του Πολυτεχνείου “Έξωοι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ” και το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία:

  • Για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού εναντίαστον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που συνεχίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας ανάμεσα σε δύο μεγάλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μία μεριά και Ρωσία και διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την άλλη σκορπώντας το θάνατο, προσφυγιά και φτώχεια.
  • Για να μην διαλέξουμε κανένα στρατόπεδο ληστών και σφαγέων
  • Για να απαιτήσουμε την Εδώ και τώρα απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τον πόλεμο. Για να σταματήσει η χώρα μας να είναι ορμητήριο πόλεμου παρέχοντας γη και νερό στους εκμεταλλευτές μας και τις πολεμικές τους μηχανές.

Αυτοί που κάνουν τους πολέμους είναι αυτοί που μας μιλάνε για τις βαρυχειμωνιές. Είναι αυτοί που μας λένε να προσαρμοστούμε στην κανονικότητα φτώχειας και των πολέμων. Είναι αυτοί που μας λένε να προσαρμοστούμε  σε κρύα σπίτια και σε πανάκριβα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης που έχουν εξαφανίσει το εισόδημα μας.

Είναι οι κυβερνήσεις και το κράτος τους που για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου τσακίζει το εισόδημα μας και τα δικαιώματα μας.

Είναι αυτοί που μας λένε να τους πούμε «ευχαριστώ» επειδή μας πετάνε ψίχουλα  και καλάθια ντροπής.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη δεν συμβιβαζόμαστε δεν προσαρμοζόμαστε

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ήταν αυξημένη, πράγμα που δίνει δύναμη στο διεκδικητικό αγώνα που κάνουμε για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  για φθηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Τα εργατικά ταξικά συνδικάτα, το Εργατικό κέντρο Λαμίαςθα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτόν τον αγώνα ανυποχώρητα, στοχεύοντας τον πραγματικό μας ταξικό αντίπαλο, ενάντια σε αυτούς που μας ρουφάνε τη ζωή.

Έτσι τιμάμε πραγματικά τους ηρωικούς αγώνες της ιστορίας του λαού μας.

Όλοι στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων

την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στην πλατεία πάρκου στις 6:00 το απόγευμα

 

Προηγούμενο άρθρο Επαφές του Επιμελητηρίου στο Μπρασόφ της Ρουμανίας
Επόμενο άρθρο Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή (18/11) στον Άγιο Νικήτα