Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των πλημμυροπαθών από το χωριό Κόμμα Λαμίας


Ένας χρόνος έχει περάσει από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή της Νότιας Λαμίας και ιδιαίτερα το Χωριό Κόμμα. Ένα χρόνο μετά και οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν με τον φόβο ένα ακόμα χειμώνα. Μέσα σε αυτό τον χρόνο οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιήσει δράσεις, κινητοποιήσεις, συναντήσεις, έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα για να μπορούν να μένουν στα σπίτια τους με ασφάλεια, για να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία της ζωής, αλλά και για το βιός τους.

Η κυβέρνηση και το κράτος τους έχουν ευθύνη που δεν έχει λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Έχουν ευθύνη γιατί η κεντρική πολιτική γραμμή βάζει σε δεύτερη μοίρα την προστασία του λαού και από τέτοιες καταστροφές, τα αντιπλημμυρικά έργα τα λογαριάζουν με την ζυγαριά του κόστους, και οι κατασκευαστικές εταιρίες κυνηγάνε το κέρδος. Οι επιπτώσεις αυτής της κατάσταση είναι αυτό που ζούμε.

Οι κάτοικοι στην συνέχεια του αγώνα τους, έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ελληνικού δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας, με αίτημα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του χωριού από πλημμύρες, σε περίπτωση νέας υπερχείλισης τον χειμώνα που έρχεται. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022 και ώρα 10 π.μ. στο πρωτοδικείο Λαμίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους φορείς να στηρίξουμε τον αγώνα τους που αφορά όλους μας.

Όλοι την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, 10 η ώρα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας.

Προηγούμενο άρθρο Εκκίνηση της Μελέτης για το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Κωνσταντίνου
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η πλατφόρμα για τη συμβολαιακή γεωργία