Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Oι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας


Εδώ και χρόνια στο νοσοκομείο  Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν συνεχόμενα και σε πολλές θέσεις ειδικοτήτων καλύπτοντας ανάγκες σαν αυτές του μόνιμου προσωπικού. Eίναι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ.

Είναι και αυτοί που με το υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό δώσανε και δίνουνε τη μεγάλη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας και όλων των άλλων αναγκών του συστήματος υγείας.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν κρίσιμες και ουσιαστικές θέσεις με την εμπειρία τους και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει και η παρουσία τους είναι αναγκαία στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.

Oι εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αρκετοί από αυτούς δουλεύουν αρκετά χρόνια και ενώ είναι χρήσιμοι και στελεχώνουν βασικές θέσεις, βρίσκονται σε  διαρκή ομηρία, ανασφάλεια, για την ανανέωση των συμβάσεων.

Οι εργαζόμενοι προσφέρουν ίδιες ακριβώς υπηρεσίες με τους μόνιμους συναδέλφους τους. Παραμένουν όμως οι μισθοί τους παγωμένοι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία, οι ωριμάνσεις. Έχουμε λοιπόν εργαζόμενους με δικαιώματα δύο ταχυτήτων. Ακόμα με τη διανομή του ψευδό επιδόματος  των πλασματικών, το οποίο δεν καταβάλλεται όπως πρέπει ισάξια και σε αυτούς .

Εκτός ότι δίνουν  την καθημερινή μάχη με τους συναδέλφους τους που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό για να προσφέρουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες υγεία στο λαό,  έχουν κοινό ότι και αυτοί έχουν απλήρωτες υπερωρίες,  άδειες, ρεπό, εντατικοποίηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους οργανωμένα συλλογικά αποφασιστικά μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του μόνιμου προσωπικού να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε προσλήψεις και τη  μονιμοποίηση τους με αυξήσεις στους μισθούς, να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους.

Να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν.

Σήμερα υπάρχει δυνατότητα αλλά και η ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας να δουλέψουν με καλύτερους όρους, με καλύτερες συνθήκες ώστε να έχουμε ένα καλύτερο σύστημα υγείας για τους εργαζόμενους και το λαό.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το σύστημα υγείας, για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές στο Γ.Ν Λαμίας και τα Κ.Υ του Νομού.

Απαιτούμε από την κυβέρνησή να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι επικουρικοί και συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μόνιμους συναδέλφους σε όλες τις παροχές και τα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν ανάγκη ένα σύγχρονο δωρεάν σύστημα υγείας με σύγχρονες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες για όλους τους εργαζομένους που εργάζονται σε αυτό.

Συνάδελφοι σας καλούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για όλα τα παραπάνω, οργανωμένα με τα σωματεία μας, με όλες μας τις δυνάμεις.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για όλα τα προβλήματά και ειδικά  της Υγεία, θα είναι μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καμένων Βούρλων
Επόμενο άρθρο 3η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας