Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη Απεργία, ξεσηκωμός απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα


Ενώ ο λαός μέτρα ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους  θαμμένους στη λάσπη, ενώ σπίτια ανθρώπων είναι ακόμα πλημμυρισμένα,  η κυβέρνηση επιλέγει αυτή τη στιγμή να φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο και νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν 13 ώρες τη μέρα 78 ώρες τη βδομάδα.

Δεν υπολογίζουν τίποτα! Ούτε ανθρώπινες ζωές, Ούτε την προστασία του λαού και της υγείας. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι  υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για να μπουκώσει με παραπάνω κέρδη  τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ακόμα και αυτή την ώρα, ο νους της  είναι στο πως θα τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα, πώς θα αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζομένων,  πώς θα εντείνει την καταστολή.

Δεν θα τους περάσει. Η εργατική τάξη σε όλη τη χώρα μαζί με τα σωματεία της παίρνουν αποφάσεις για αγωνιστική απάντηση,  για απεργιακό ξεσηκωμό.

Το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου Λαμίας σε συντονισμό με εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη την χώρα πήρε την απόφαση για 24ωρη  απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. 

Το συνέδριο του εργατικού κέντρου την Κυριακή 17/9, θα είναι μια μαχητική προετοιμασία της απεργίας.

Καλούμαι τους εργαζόμενους και τα σωματεία να μπουν μπροστά για την επιτυχία της απεργιακής μάχης.

 

  • Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
  • Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 15 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε. – κυβέρνηση – δήμαρχοι και περιφερειάρχες – οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη
  • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

Ο τόπος και η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης θα ανακοινωθεί σύντομα

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φάνης Σπανός: Κρατώ κάθε μας κουβέντα. Είναι η πολύτιμη πρώτη ύλη για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τα έργα και τις δράσεις που τους οφείλουμε
Επόμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 18 έως 24-09-2023