Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα


Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 9500, ανάμεσά τους πάνω από 4.000 παιδιά και πάνω από 2.500 γυναίκες. Ανοίγουν πλέον ομαδικούς τάφους για να μπορέσουν να θάψουν τους ανθρώπους τους.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες είναι πολλές χιλιάδεςχωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, με τα νοσοκομεία να βομβαρδίζονται ή και να μένουν χωρίς καύσιμα.

Ολόκληρες γειτονιές στις πόλεις της Λωρίδας της Γάζας έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η πόλη της Γάζας έχει ισοπεδωθεί, με σχεδόν το 40% των κτιρίων να έχει καταστραφεί. Περιγραφή μιας Κόλασης!

Και αυτά είναι κάποια στοιχεία μόνο των τελευταίων ημερών, αφού εδώ και δεκαετίες συντελείται κατοχή, μια πραγματική γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα. Τις συνέπειες της κατοχής και της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, τις πληρώνει και ο ίδιος ο Ισραηλινός λαός.

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, στρατευμένη με το ΝΑΤΟ.  Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.Μπλέκει το λαό μας σε έναν πόλεμο που μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, κάνει την χώρα μας στόχο αντιποίνων. Ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και στρατιωτικές αποστολές και εμείς ζούμε στην ανέχεια. Θα μας φορτώσει νέα βάρη, αφού θα εκτιναχθούν οι τιμές στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Σε όλο τον κόσμο οι λαοί είναι στο δρόμο, διαδηλώνουν σε μαζικές κινητοποιήσεις. Ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος.

Καλούμε τους φορείς της πόλης, τον λαό και την νεολαία να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή και το μακελειό.

  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11 || 6:30μ.μ. || Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πράξης «ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ: ΈΞυπνες ερευνητικές Υποδομές για Προσβάσιμη καιΝοτόμο ανθρωπΟκεντρική πολιτιΣμική-ΤΟΥΡΙΣΤική Ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα»
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών