Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Καμιά ανοχή – Κανένας Συμβιβασμός – Η οργή γίνεται αγώνας


Τα τελευταία τραγικά γεγονότα αναδύουν την φρίκη που ξεπετάγεται από ένα έδαφος εχθρικό για τον λαό, με φτώχεια, ανεργία, επίθεση στα δικαιώματά μας, καταστολή και αυθαιρεσία.

Δεν υπάρχει περίπτωση να συνηθίσουμε στη φρίκη και να συμβιβαστούμε στη βαρβαρότητα. Καμιά ανοχή στη βία και την κρατική καταστολή.

Χθες ένα παιδάκι έχασε την ζωή του στο σχολείο από έκρηξη στο λέβητα, και ένα άλλο παιδί πυροβολήθηκε στο κεφάλι γιατί δεν πλήρωσε την βενζίνη.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι βαριές και πηγάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική που αφήνει την ζωή του Λαού και τις ανάγκες του στην “πάντα”για να μεγαλώνουν τα κέρδη των λίγων.

Από την υποβάθμιση, την υποχρηματοδότηση των σχολείων που έχει επίπτωση και στην συντήρηση των κτηρίων, μέχρι την κρατική καταστολή και βία που βλέπει «εχθρό λαό» με κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία που έχει σαν αποτέλεσμα να χαροπαλεύει ένας 16χρονός νέος επειδή δεν πλήρωσε για τα 20 ευρώ βενζίνη που έβαλε.

Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός ούτε μεμονωμένο.  Έχει προηγηθεί η δολοφονία του 18χρονού Ρόμα στο πέραμα, το σπάσιμο της πόρτας της συνταξιούχου που πήγαν να της πάρουν το σπίτι.

Είναι οι συχνές απρόκλητες επιθέσεις σε απεργούς διαδηλωτές, με ιδιαίτερό ζήλο όταν πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους.

Θωρακίζεται το σύστημα με αντικλεπτικά στα βρεφικά, με ματσούκι στο λαό, όσο περισσότερο απλώνεται η φτώχεια , η ανεργία, η εξαθλίωση.

Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να αποδοθούνε ευθύνες σε αυτόν που σημάδεψε στο κεφάλι το 16χρονό και σε αυτούς που του όπλισαν το χέρι.

Δε θα περάσει η βία η καταστολή, η λαϊκή οργή ξεχειλίζει ,αυτό που φοβούνται αυτό θα το πάθουν.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκησή.

Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα 12/6 στην πλ. Πάρκου στις 6:00 μ.μ. 

 

Το ΔΣ

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση Ειδικής Συνεδρίασης Νο 18/2022 Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών
Επόμενο άρθρο Το Κέντρο Κοινότητας και το Βοήθεια στο Σπίτι συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λοκρών