Ειδήσεις

Επιστολή του Δημάρχου Λαμιέων στον Υπουργό Υγείας για την Ογκολογική Κλινική του Γ.Ν. Λαμίας


νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τις ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, έθεσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων χαρακτηρίζει την περίπτωση του κλεισίματος της Ογκολογικής Κλινικής, ως το τελευταίο χτύπημα στο δοκιμαζόμενο Γενικό Νοσοκομείο και επισημαίνει πως στο εξωτερικό Ιατρείο της μονάδας το 2016 προσήλθαν και εξετάσθηκαν 4150 περιστατικά, ενώ το 2017, έως 30 Σεπτεμβρίου, είχαν εξετασθεί 2900 ασθενείς του νομού Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών και περισσότερα από 200 άτομα υποβάλλονται κάθε μήνα σε χημειοθεραπεία. Ασθενείς οι οποίοι, πλέον, πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για ένα κρίσιμο ζήτημα υγείας στη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος, που, κατά τεκμήριο, οι άνθρωποι αυτοί δε διαθέτουν.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, στην επιστολή του, υπενθυμίζει ακόμα την επίκαιρη, όσο ποτέ, θέση της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση του  Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας το οποίο, φύσει και θέση,λειτουργεί ως Περιφερειακό αλλά και ως τραυματιολογικό, λόγω των εθνικών οδικών οδών και του σιδηροδρομικού δικτύου που διέρχεται από την περιοχή.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017