Ειδήσεις

Επιστολή της Δημάρχου Στυλίδας στον ΥΠΑΑΝ για την Ενίσχυση των Παραγωγών της Επιτραπέζιας Ελιάς του Δήμου Στυλίδας


Αξιότιμε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Κύριε Μάκη Βορίδη,

Η Ανατολική Φθιώτιδα ανήκει στο Δήμο Στυλίδας και είναι ο κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος που έχει τον μεγαλύτερο ίσως ελαιώνα στη χώρα. Η κύρια ασχολία των αγροτών είναι η καλλιέργεια της βρώσιμης ελιάς, η οποία όπως γνωρίζεται συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ζωή της περιοχής πάρα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Όπως ενημερωθήκαμε μια κατηγορία ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα οι παραγωγοί που δηλώνουν το προϊόν τους ως βρώσιμη ελιά, δεν συμπεριλαμβάνονται στη δράση της έκτακτης οικονομικής στήριξης που χορηγείται λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19. Αντιθέτως, οι παραγωγοί που δηλώνουν την παραγωγή τους ως ελιά διπλής κατεύθυνσης βρώσιμης-ελαιοποιήσιμης, θα λάβουν την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, την οποία όμως έχουν ανάγκη ανεξαιρέτως όλοι οι αγρότες και είναι σημαντική για την επιβίωσή τους.

Ας σημειωθεί ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των παραγωγών του Δήμου μας που έχουν δηλώσει την καλλιέργεια τους στον ΟΣΔΕ ως επιτραπέζια ελιά χωρίς να έχουν εξετάσει άλλους παράγοντες.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας την πρόθεση του Υπουργείου σας να στηρίξετε τον πρωτογενή τομέα, όπως είναι η καλλιέργεια της ελιάς, σας παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε σοβαρά τα αιτήματα των παραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους παραγωγούς μας σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης διότι ο τομέας αυτός κινδυνεύει σοβαρά και οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

 

Μετά τιμής

Η Δήμαρχος Στυλίδας

Βιργινία Στεργίου

 

Προηγούμενο άρθρο 9.078.359 ευρώ για την ενίσχυση Μεσαίων Επιχειρήσεων στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Ιανός – ΦΕΚ για την ενίσχυση των πληγέντων στη Φθιώτιδα