Ειδήσεις

Επιστολή Μπακογιάννη στον Τσίπρα


Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, λόγω στατιστικού λάθους, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, εν όψει της επίσκεψής του στην περιοχή κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου. Η επιστολή του κ. Μπακογιάννη προς τον κ. Τσίπρα, περιλαμβάνει τα στοιχεία που δείχνουν τη στρέβλωση στην οποία αποδίδεται η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με κοινοτικούς πόρους, τις κινήσεις που έχουν γίνει από την περιφερειακή αρχή για την αντιμετώπισή της αλλά και την πρόταση έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα που βασίζεται σε έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό και έχει ως δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης καλεί τον Πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα σε όλους τους φορείς που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για το λάθος που εντοπίζεται στην παρουσίαση της Στερεάς Ελλάδας ως «πλούσιας» περιφέρειας λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα.

«Δεν πρόκειται για ένα τοπικό θέμα. Μιλάμε για μία κατάφορη αδικία που αφορά σε περίπου 650.000 χιλιάδες πολίτες της χώρας. Χάνουν αυτά που δικαιούνται λόγω ενός στατιστικού λάθους. Το γεγονός ότι έως σήμερα έχουμε καταφέρει να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο για έργα υποδομών και ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Σε αυτή την διεκδίκηση καλώ τον Πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα μας και να δει ουσιαστικά την πρότασή μας για την δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρειά μας. Δεν ζούμε αλλού, γνωρίζουμε την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά πρέπει επιτέλους η Στερεά Ελλάδα να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι περιφέρειες. Με τα σωστά κριτήρια και τους ίδιους όρους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης με αφορμή την επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα.

Δείτε εδώ την επιστολή.

Δείτε εδώ τη μελέτη της Περιφέρειας για την υποχρηματοδότηση.

Προηγούμενο άρθρο Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας συνεχίζει τις δράσεις της
Επόμενο άρθρο Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας για την κακοποίηση σκύλου