Ειδήσεις

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε Υπουργούς για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης


Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών & Ανάπτυξης έστειλε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Δημήτρης Ρίζος, σχετικά με το επικείμενο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Στα πλαίσια της επικείμενης προκήρυξης προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων της εστίασης, επιτρέψτε μας να θέσουμε ορισμένα ζητήματα που προκύπτουν από τους όρους και προϋποθέσεις υπαγωγής στη συγκεκριμένη δράση.

Με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό του προγράμματος ύψους 330 εκ. €, φαίνεται ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις που θα μείνουν εκτός, με δεδομένο ότι βασικό κριτήριο υπαγωγής είναι αυτό της μείωσης του τζίρου κατά 30%, υπολογιζόμενο με βάση το τζίρο του 12μήνου του 2020.  Χρειάζεται να ληφθεί μέριμνα ώστε να μειωθεί το ποσοστό & να επαναπροσδιοριστεί στα επίπεδα του 20%, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να ενταχθούν.

Επιπλέον, θεωρούμε πως η οριζόντια ενίσχυση ίση με το 7% του τζίρου του 2019 θα πρέπει να επανεξεταστεί & η κατανομή των πόρων να γίνεται κλιμακωτά με αυξανόμενα ποσοστά ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις με μικρό κύκλο εργασιών τα οποία θα βαίνουν μειούμενα, όσο αυξάνεται ο τζίρος της επιχείρησης.

Τέλος, πιστεύουμε ότι το ανώτατο όριο της επιδότησης που φτάνει έως 100 χιλ. €, χρειάζεται να μειωθεί ώστε να λάβουν την ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με δεδομένο ότι οι τελικοί όροι & οι προϋποθέσεις της δράσης τελούν υπό διαμόρφωση, παρακαλούμε όπως επανεξεταστούν με απώτερο στόχο τη δυνατότητα συμμετοχής των επιχειρήσεων που πλήττονται με ευνοϊκότερους & φιλικότερους προς τον υποψήφιο επενδυτή όρους. Κύριο μέλημα όλων αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη των επιχειρήσεων για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας με τις λιγότερες απώλειες.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις».

Προηγούμενο άρθρο Νέο οδικό έργο στη Φθιώτιδα προϋπολογισμού 2.000.000€
Επόμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές Λαϊκών Αγορών της Μ. Πέμπτης 28/04/2021