Ειδήσεις

Επιστολή Γ. Κοτρωνιά σε Υπουργό Περιβάλλοντος για την αύξηση των αγριόχοιρων


O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς,  σε συνέχεια ενημέρωσης του από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαμίας, με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Κωστή Χατζηδάκη, έθεσε το ζήτημα των επιπτώσεων στη γεωργία και την ασφάλεια των πολιτών από την αύξηση του αριθμού των αγριόχοιρων.

 

     Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :


«     Κύριε Υπουργέ,
       Η αύξηση του αριθμού των αγριόχοιρων και οι επιπτώσεις στη γεωργία αλλά και στην ασφάλεια των μετακινήσεων στο οδικό δίκτυο είναι δεδομένη και πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπισθεί .

       Μετά την αριθ. 168588/1391/8-8-2018 Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Δασαρχείο Λαμίας, με επιστολή του στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λαμίας, Στυλίδας και Δομοκού ζήτησε τον ορισμό ατόμων για να εφαρμοσθεί δίωξη μη δεσποζόμενων χοίρων  και αγριόχοιρων με τη μέθοδο «της παγάνας», πράγμα που έγινε, αφού οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι όρισαν τα ζητούμενα άτομα,  χωρίς όμως αποτελέσματα από την εφαρμογή της.

    Μέχρι σήμερα δεν δείχνει να έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση και τα ατυχήματα στους παραδρόμους διαδέχονται το ένα στο άλλο.

    Με  επιστολές του, στις 16-5- 2018 και 29-4-2020, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας ζητά από το Δασαρχείο Λαμίας να επιτραπεί η έναρξη της Κυνηγετικής Περιόδου για τους αγριόχοιρους μαζί με την έναρξη θήρας πτερωτών και να επιτραπεί η κάρπωση να προβλέπει 10 αγριογούρουνα ανά ομάδα και έξοδο, όπως προέβλεπε η 160706/2261/19-12-2017  Υπουργική Απόφαση.

  
      Κύριε Υπουργέ,

      Σας παρακαλώ να εξετάσετε εκ νέου, για φέτος το 2020, τα παλαιότερα αιτήματα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, ώστε να γίνει ένα βήμα στην ελάττωση του αριθμού των αγριόχοιρων και στην αντίστοιχη μείωση των τροχαίων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ».

 

Προηγούμενο άρθρο Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη αλλοδαπός για ναρκωτικά στη Λαμία