Ειδήσεις

Επιστολές Γ. Κοτρωνιά για Πυροσβεστική Υπηρεσία Αταλάντης


    Ο Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολές του προς τον Υφυπουργό Πολ. Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χ          αρδαλιά και τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανο Κολοκούρη επανέρχεται σε προηγούμενο αίτημά του σχετικά με την πυρόσβεση στην περιοχή του Θεολόγου Μαλεσίνας .

   Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής :

«……. Με παλαιότερη επιστολή μου  είχα ζητήσει την δημιουργία εποχικού κλιμακίου πυρόσβεσης στην περιοχή Θεολόγου Μαλεσίνας, του Δήμου Λοκρών, στην Φθιώτιδα.

   Τότε, στηρίζοντας την αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτού του εποχικού κλιμακίου, είχα επικαλεστεί την επικινδυνότητα της περιοχής η οποία στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ έχει πολύ πυκνή δόμηση, είναι πευκόφυτη, χωρίς εξόδους και δρόμους διαφυγής και πολύ πυκνοκατοικημένη κατά το καλοκαίρι, αφού είναι παραθεριστικός προορισμός.

   Παράλληλα τόνισα την γειτνίαση της περιοχής με την ΛΑΡΚΟ και όλα τα μεγάλα εργοστάσια που βρίσκονται στην Λοκρίδα αλλά και την γειτνίαση με την Εθνική Οδό.

  Δεν υπήρξε ενέργεια και η προφορική εξήγηση από πλευράς Υπουργείου ήταν ότι ήδη, όταν το ζήτησα, είχαν αποσταλεί προς έγκριση 82 περίπου εποχικά κλιμάκια πυρόσβεσης.

   Όμως δυστυχώς, τα γεγονότα επιβεβαίωσαν την αγωνία μου, με την μεγάλη φωτιά του Θεολόγου, η οποία, εάν δεν είχαν κοπάσει οι άνεμοι (κατά τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος), θα δημιουργούσε ένα νέο «ΜΑΤΙ».

    Επανέρχομαι λοιπόν στην πρόταση μου:

1)  για την δημιουργία ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στην ΑΤΑΛΑΝΤΗ
και

2)   για την δημιουργία ΜΟΝΙΜΟΥ και όχι εποχικού κλιμακίου στο Θεολόγο Μαλεσίνας, του Δήμου Λοκρών όπου, ειρήσθω εν παρόδω, διατίθεται δωρεάν οίκημα, με όλες τις παροχές νερού και ρεύματος για να καλυφθούν οι ανάγκες του μόνιμου κλιμακίου.

   Aναμένω την απάντησή σας προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διοικητικές αλλά και επιτόπου παρεμβάσεις, με την συνεργασία του Δασαρχείου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα στην επόμενη πυρκαγιά και να μην έχουμε περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος».

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση και οδηγίες από το Δήμο Λαμιέων για την κοινωφελή εργασία και τις διαδικασίες