Ειδήσεις

Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας: Οδηγούμε με ασφάλεια!


Τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας υλοποιούν στο χώρο του servicepark του Ράλλυ Ακρόπολις, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, το βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με τη χρήση εξοπλισμού προσομοιωτών και δραστηριοτήτων που έχουν αποκτηθεί για τη δημιουργία των «Κέντρων Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση & εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας καθώς και η κατάρτιση μέσω θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης & διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες και εφήβους. Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία, με ευχάριστο τρόπο να ενημερωθούν για την πρόληψη των τροχαίων και να δοθούν τα ερεθίσματα για αλλαγή της συμπεριφοράς των οδηγών και πεζών, μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά. Ο διαθέσιμος εξοπλισμός στους σταθμούς βιωματικής ενημέρωσης είναι:

  • Προσομοιωτής πρόσκρουσης. Σύγκρουση σε σταθερό σημείο με πολύ μικρή ταχύτητα. Συζήτηση για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, ακόμη και με μικρές ταχύτητες κίνησης, εντός του αστικού ιστού.
  • Προσομοιωτής ανατροπής. Ανατροπή 360ο ως οδηγός ή επιβάτης σε όχημα. Επίδειξη της χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας για όλους τους επιβαίνοντες σε κάθε διαδρομή.
  • Ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας. Βιωματική δραστηριότητα που υπολογίζει τις αναπτυσσόμενες δυνάμεις λόγω της μάζας αδράνειας κατά τη διάρκεια απότομου φρεναρίσματος ή σύγκρουσης με διαφορετικές ταχύτητες.
  • Γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Δραστηριότητα σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στο χώρο του service park του Ράλλυ Ακρόπολις στη Λαμία, τις ημέρες Παρασκευή 10, Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου σε ώρες προσέλευσης του κοινού και ανάλογα με το πρόγραμμα του Ράλλυ.

Σας περιμένουμε όλους!

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Στυλίδας με τον Περιφερειακό Διοικητή του Λιμενικού Σώματος
Επόμενο άρθρο Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ο Γιάννης Σαρακιώτης εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς