Ειδήσεις

Επαναλειτουργία Δημοτικού Ωδείου Λαμίας


Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1867/Β/16-5-2020 του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η επαναλειτουργία των Μουσικών Σχολών του Δ.Ω.Λ. ξεκίνησε στις 18 Μαΐου με τις τάξεις Προκαταρκτικής, Κατωτέρας, Μέσης και Ανωτέρας των οργάνων και των Ανώτερων Θεωρητικών για τους σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει το 11ο έτος της ηλικίας του.

 

  • Μαθητές κάτω των 12 ετών θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2020 (όργανα – θεωρητικά).
  • Απαγορεύεται ρητά από το Υπουργείο η διδασκαλία και η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων καθώς και η φωνητική διδασκαλία στην οποία περιλαμβάνονται τα μαθήματα μονωδίας, χορωδίας, σολφέζ, ψαλμωδίας. Η πορεία της υγειονομικής καμπύλης θα καθορίσει το χρονικό σημείο άρσης αυτών των περιορισμών.
  • Τα μαθήματα Θεωρίας, Αρμονίας, Ιστορίας, Μορφολογίας ξεκινούν στις 25 Μαΐου για μαθητές άνω των 11 ετών τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής για τον αριθμό μαθητών (περιορισμένος) σε αντιστοιχία εμβαδού αιθουσών.
  • Η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία συστήνεται στους σπουδαστές μας για την περίπτωση μη δυνατότητας παρακολούθησης δια ζώσης, αποτελεί δε προς το παρόν τον μόνο τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων για τις σχολές πνευστών, κρουστών, φωνητικής και βυζαντινής.

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. το ακαδημαϊκό έτος θα παραταθεί πέραν τις 30 Ιουνίου 2020. Για να συμπληρωθεί όμως το 9μηνο έτος φοίτησης που ισχύει για τους σπουδαστές του Δ.Ω.Λ. θα γίνει έναρξη μαθημάτων 1 Σεπτεμβρίου και λήξη του ακαδημαϊκού έτους θα είναι στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

 

 

 

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  • Οι Πτυχιακές και Διπλωματικές θα διεξαχθούν από 1 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου.
  • Για τα θεωρητικά μαθήματα: θεωρία, αρμονία, μορφολογία, ιστορία Ι,ΙΙ οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ή την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου (θα είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες που διαμόρφωσε η μακρά αποχή από τα μαθήματα). Την βαθμολογία για το μάθημα Solfege θα παραδώσει ο καθηγητής σύμφωνα με την επίδοση του μαθητή κατά τα προηγούμενα τρίμηνα.
  • Όλες οι άλλες εξετάσεις (ετήσιες, προαγωγικές) θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 14/9 έως την Τετάρτη 30/9. Το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα ξεκινήσει 1 Οκτωβρίου 2020.

 

Τέλος ενημερώνουμε ότι έχουν ληφθεί και τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

 

    Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συνεργασία σας και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο Ωδείο μας.

    Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον διευκρινίσεις ή πληροφορίες (ωράριο λειτουργίας γραμματείας Δευτέρα – Πέμπτη 8.30-20.00 και Παρασκευή 8.30-14.00).

 

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Δήμος Λαμιέων: Ανακοίνωση για τη λειτουργία λαϊκών αγορών