Ειδήσεις

Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε τουριστικά ακίνητα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας


Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάνει δηλώσεις στον Τύπο για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Αθήνα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφτηκε σήμερα τουριστικά ακίνητα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που είναι ενταγμένα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικοί πόροι.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τις Ιαματικές Πηγές στο Πλατύστομο, στα Λουτρά Υπάτης, στις Θερμοπύλες, στο CampingΚονιαβίτη και στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων.

Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη, τον εντεταλμένο Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία (ΙΠΕ Α.Ε.)», κ. Πασχάλη Μπουχώρη, καθώς και από τους Δημάρχους Καμένων Βούρλων και Μακρακώμης, κ.κ. Ιωάννη Συκιώτη και Γεώργιο Χαντζή και τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Δημήτριο Μπεσλεμέ.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επισκόπηση της κατάστασης των προαναφερθέντων περιουσιακών στοιχείων, η παρακολούθηση της πορείας αξιοποίησής τους, καθώς και ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών.

Ειδικότερα, η πορεία αξιοποίησης των ακινήτων έχει ως εξής:

 

Α. Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 υποβλήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών.

Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα. Επιπρόσθετα, ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις, με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα, σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών. Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Λιβανατών
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια της έκθεσης παρουσίασης των προτάσεων των συμμετεχόντων στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση των πλατειών Ελευθερίας, Λαού και Διάκου