Ειδήσεις

Επίσκεψη στο Μαρτίνο του Δημάρχου Λοκρών και του Διευθυντή της EDP Renewables για την παρακολούθηση της προόδου των εργασιών του χορηγικού προγράμματος


Ο Δήμος Λοκρών και η EDP Renewables, στο πλαίσιο της κατασκευής ενός υποσταθμού ανύψωσης τάσης στο Μαρτίνο για την κάλυψη των αναγκών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναπτύσσει η εταιρεία, συμφώνησαν στην παροχή χορηγίας για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Μαρτίνου. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας συμφωνήθηκε να στηριχθεί έμπρακτα ο αγώνας αντιμετώπισης του COVID-19 με τη χρηματοδότηση ενός οχήματος για τις ανάγκες του «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και των υποδομών αγροτικής οδοποιίας.

Συγκεκριμένα η EDP Renewables έχει συνεισφέρει στο Δήμο Λοκρών για τις ανάγκες του Μαρτίνου τα ακόλουθα:

  1. Ένα όχημα για τις ανάγκες του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Μαρτίνο με στόχο την εφαρμογή «μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19». Η δωρεά ανέρχεται σε 15.000€.
  2. Έργα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων και του Δημοτικού Καταστήματος. Ειδικότερα:
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων – πορτών – παραθύρων και ρολών ισογείου και  πρώτου ορόφου του Δημοτικού Καταστήματος Μαρτίνου.
  • Επίστρωση με πλακάκια υφιστάμενης αίθουσας διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Μαρτίνου.
  • Δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας στο παλιό γυμναστήριο Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου.
  • Ανακαίνιση στις τουαλέτες του Δημοτικού Σχολείου Μαρτίνου.

Η δωρεά ανέρχεται σε 50.000€ και για την ολοκλήρωση των εργασιών συνέβαλε οικονομικά και ο Δήμος Λοκρών, όπου αυτό απαιτήθηκε.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και ο Διευθυντής της EDP Renewables στην Ελλάδα κ. Damian Rodriguez, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους, επισκέφθηκαν σήμερα το Μαρτίνο και τους χώρους στους οποίους έγιναν οι χορηγικές εργασίες συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επισφράγιση της έμπρακτης στήριξης της περιοχής και η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Κοινός στόχος είναι η ανάπτυξη του τόπου με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες των κατοίκων.

Προηγούμενο άρθρο 23.320.000 € σε 313 δικαιούχους αποζημίωσης απαλλοτρίωσης εκτάσεων της Παράκαμψης Καμένων Βούρλων
Επόμενο άρθρο Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Στερεά Ελλάδα από την Κυριακή 05/09/2021