Ειδήσεις

Επίσκεψη μαθητών του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας στον ΧΥΤΑ Θήβας


Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Αμφίκλειας, του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, επισκέφθηκαν τον ΧΥΤΑ Θήβας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν  τόσο για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του ΦοΔΣΑ όσο και για τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας και της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μαθητών, των καθηγητών και των στελεχών του ΦοΔΣΑ. Οι μαθητές έθεσαν διάφορα ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν από την επίσκεψή τους στον χώρο, τόσο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και της ΜΕΑ, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Επιπλέον, οι μαθητές προβληματίστηκαν για διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη και κατανόησαν πώς αυτά μπορούν να περιορισθούν ή και να εξαλειφθούν μέσω πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον όπως είναι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση των υλικών, η διαλογή στην πηγή κ.ά.

Παράλληλα, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους τους.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στη Νεράιδα η Δήμαρχος Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Rapid tests στην Κεντρική Πλατεία Στυλίδας