Ειδήσεις

Επίσκεψη Δημάρχου και συνεργατών του στο ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Στερεάς


Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του σχεδιασμού του, ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα την πόλη και τους πολίτες και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής και ανθρώπινης πόλης, που αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά της, ενισχύει την κοινωνική συνοχή, σέβεται το περιβάλλον και διευκολύνει την επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το master plan για την «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» και οι προτάσεις του ΤΕΕ σε σχέση με αυτό, ο σχεδιασμός του Δήμου για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών, η προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων μελέτης για την ανάπλαση των πλατειών Διάκου, Ελευθερίας και Λαού και η συμμετοχή των μελών του ΤΕΕ σε αυτούς. Επίσης έγινε συζήτηση για τους διαγωνισμούς και την πορεία των έργων υποδομών για το Δήμο μας καθώς και για τις προτάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που υπεβλήθησαν  στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»,  την εξέλιξή τους  και την πρόθεση του Δήμου να αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία.

Ο Πρόεδρος Θανάσης Λυκόπουλος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, αναφέρθηκαν διεξοδικά στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και ο Δήμος Λαμιέων, χρησιμοποιώντας την δυνατότητα που της δίνει ο νόμος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, τις αστικές αναπλάσεις που χρειάζεται η Λαμία, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια των πολιτών. Επίσης, έθεσαν το θέμα της αναγκαιότητας για τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο των Σχολικών Κτιρίων Δήμου Λαμιέων, των έργων του φυσικού αερίου για τη πόλη της Λαμίας και λοιπά αναπτυξιακά και εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η άριστη, ειλικρινής και δημιουργική συνεργασία με ουσιαστικό περιεχόμενο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, η οποία υπηρετείται με τέτοιου είδους συναντήσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, μετά τη συνάντηση δήλωσε σχετικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρεθήκαμε σήμερα στο Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕ.

Όχι μόνο επειδή το ΤΕΕ είναι ο επίσημος τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής πολιτείας, αλλά γιατί με το Τμήμα της Ανατολικής Στερεάς τον Πρόεδρο και τα μέλη του, μέσα από την άμεση και ειλικρινή σχέση που έχουμε αναπτύξει, συνδιαμορφώσαμε το περιβάλλον και τις συνθήκες μιας αποδοτικής και παραγωγικής συνεργασίας προς όφελος της Λαμίας και του τόπου μας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στους Λαμιώτες μηχανικούς και μέλη του ΤΕΕ, προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και τη δημιουργική παρουσία τους, στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας…..»

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στη Λαμία, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων
Επόμενο άρθρο Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Έντονα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.)»