Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα ληστεία στη Λυγαριά Φθιώτιδας


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάσθηκε η ληστεία που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2015, σε βάρος ημεδαπού επιχειρηματία, στη Λυγαριά Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση αυτή, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός εκ των τριών δραστών. Πρόκειται για 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 03-11-2015, τρεις (3) δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή, ο οποίος μόλις είχε σταθμεύσει το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, εντός αποθήκης – γκαράζ της οικίας του.

Συγκεκριμένα, δύο εκ τω δραστών, με τη χρήση λοστών, άσκησαν σωματική βία σε βάρος του παθόντα, αφαίρεσαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό και τα κλειδιά του οχήματός του και ακολούθως, μαζί με έτερο συνεργό τους, επιβιβάστηκαν σε αυτό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση (σχετικό το από 03-11-2015 Δελτίο Τύπου).

Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 38χρονου αλλοδαπού στην τέλεση της προαναφερόμενης ληστείας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Χθες (28-02-2018), μετά την απολογία του 38χρονου ενώπιον της κας Ανακρίτριας Λαμίας, εκδόθηκε σε βάρος του Ένταλμα προσωρινής κράτησης, βάσει του οποίου θα οδηγηθεί σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος είχε συλληφθεί την 03-05-2017, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση πενταμελούς σπείρας αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε τότε η εγκληματική δράση ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν στην διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στις οικίες τους, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας (σχετικό το από 04-05-2017 Δελτίο Τύπου – Παρουσίαση της υπόθεσης).

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για την εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων, την ενδελεχή διακρίβωση της δράσης τους και σύλληψης των μελών τους, αλλά και την εξιχνίαση συναφών υποθέσεων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με σκοπό την διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας και περιουσίας των συμπολιτών μας.

Προηγούμενο άρθρο Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ώρα μηδέν…
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 2 ημεδαπών στη Ροδίτσα για απάτη και κλοπές