Ειδήσεις

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 340.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καμένων Βούρλων


Τη χρηματοδότηση ποσού 340.000 ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, εξασφάλισε ο Δήμος Καμένων Βούρλων για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατόπιν υποβολής σχετικής πρότασης.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει στην πλήρη αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη. Μετά την ενεργοποίηση on demand υπηρεσιών με καινούριες εφαρμογές, ο καθένας πλέον θα μπορεί να αιτείται ηλεκτρονικά το έγγραφο που χρειάζεται για υπηρεσίες όπως: Κοιμητήρια, πρωτόκολλο, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να προσφέρει πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα ενημερώνεται με sms και μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα για διάφορες εκδηλώσεις ή θα ειδοποιείται για διάφορες ανακοινώσεις που τον αφορούν. Θα μπορεί ακόμη και να καταθέτει ηλεκτρονικό αίτημα για επιδιόρθωση τυχόν βλάβης.

Αναλυτικά οι δράσεις και οι άξονες για τους οποίους ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπέβαλλε σχετική πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»:

– Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων του άξονα «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων».

– Έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού εντός δημοτικών κτιρίων του άξονα «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων».

– Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».

– Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαχείρισης Λαϊκών Αγορών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».

– Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών και Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».

– Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος του άξονα «Ενίσχυση Τοπικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης και Διαφάνειας».

– Ολοκληρωμένη υποδομή  προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις  (Network Firewall,Endpoint security, κλπ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας του άξονα «Προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας».

– Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ και Ηλεκτρονική Τιμολόγηση του άξονα «Ενίσχυση ψηφιακών υποδομών».

Προηγούμενο άρθρο Το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 συγχαίρει το μέλος του σωματείου μας Πανουργιά Παπαϊωάννου για την εκλογή του ως νέος Δήμαρχος Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον επικεφαλής της Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, Matej Zakonjsek