Ειδήσεις

Ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στο Δήμο Λοκρών


Ο Δήμος Λοκρών το διάστημα αυτό φαίνεται να βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης της εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν μια εξαιρετικά ανησυχητική εικόνα ως προς τις ανθρώπινες απώλειες, αλλά ήδη τα μέτρα που λήφθηκαν φαίνεται να αποδίδουν ως προς τα ενεργά κρούσματα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, της Δευτέρας 22 Μαρτίου 2021, τα ενεργά κρούσματα Covid-19 στο Δήμο Λοκρών ανέρχονται σε 107 (έναντι 164 πριν μια εβδομάδα πριν), εκ των οποίων τα 56 νοσηλεύονται (έναντι 64 πριν μια εβδομάδα πριν) και τα 51 είναι σε απομόνωση κατ’ οίκον (έναντι 100 πριν μια εβδομάδα).

Το μεγάλο πλήθος των νοσηλευόμενων και οι 14 απώλειες δημοτών μας (12 στη Μαλεσίνα και 2 στο Καλαπόδι) από τις 03.03.21 ως σήμερα αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η καθολική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ισχύουν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η υγειονομική εικόνα.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η υιοθέτηση μέτρων ατομικής υγιεινής και η συμμετοχή στους εμβολιασμούς (ανάλογα με την ηλικία) είναι επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από κάθε κάτοικο της περιοχής μας.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη και 3.000 πρόστιμο σε εστιάτορα της Στερεάς Ελλάδας που παραβίασε τα μέτρα, 300αρη και στον πελάτη
Επόμενο άρθρο Πως εκλήθης αδελφέ; Ηρωδίων Μοναχός!