Ειδήσεις

Ενημέρωση για την διενέργεια ηλεκτρονικής Προανάρτησης των στοιχείων του Κτηματολογίου για ακίνητα εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας


Από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ανακοινώθηκε ότι από 13/09/2021 έως 27/10/2021 θα πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, η ηλεκτρονική Προανάρτηση της κτηματολογικής βάσης για τις Περιφερειακές Ενότητες Ερυτανίας και Φθιώτιδας που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης. Με χρήση των κωδικών taxisnet οι δικαιούχοι που υπέβαλλαν δήλωση μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσουν την ορθότητά τους. Ανάλογα με την κατάσταση των δικαιωμάτων θα χρειαστεί ενδεχομένως να υποβάλλουν αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων για να γίνουν διορθώσεις, να υποβάλλουν συμπληρωματικά στοιχεία τεκμηρίωσης των δικαιωμάτων τους για όσα απορρίφθηκαν λόγω μη θεμελίωσης ή να προσκομίσουν πρόσφορα στοιχεία οριοθέτησης (τοπογραφικά διαγράμματα, κλπ.) για δικαιώματα που απορρίφθηκαν λόγω μη εντοπισμού.

Μπορούν να δουν δικαιώματα που τους αφορούν για τα οποία δεν υπέβαλαν δήλωση και να εξοφλήσουν τυχόν υπάρχουσα οφειλή παγίου τέλους.

Μπορούν επίσης να επικαιροποιήσουν – συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κυρίως των emails) για να ειδοποιηθούν σε περίπτωση που τα στοχεία των δικαιωμάτων τους μεταβληθούν κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης μέχρι την περαίωση της ανάρτησης.

ληροφορίες για τους ΟΤΑ που συμμετέχουν στην Προανάρτηση, οδηγίες λήψης και ελέγχου στοιχείων και αποσπασμάτων, έντυπα, τρόπο υποβολής αιτήσεων επανεξέτασης και στοιχεία επικοινωνίας στο www.ktimatologio.net

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στο Μαρτίνο την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθρο Λειτουργία ΚΕΠ από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021