Ειδήσεις

ΕΛΓΑ: Χορήγηση προθεσμίας υποβολής αρχικών αιτήσεων για ζημιά από τον παγετό σε ελιές και ροδιές


Ο ΕΛ.Γ.Α. με την παρούσα Ανακοίνωση καλεί όσους ενδιαφερόμενους δεν υπέβαλαν αρχική αίτηση για ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες ελιάς και ροδιάς από τον παγετό στις 14-17 Φεβρουαρίου 2021, να υποβάλουν από την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 έως και την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ή με τρίτο πρόσωπο, αρχική αίτηση για ζημιά από παγετό, ξεχωριστά για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις του. Η αίτηση υποβάλλεται ατελώς στον εξουσιοδοτημένο ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α.

Επισημαίνεται ότι η Ανακοίνωση:

  • Δεν αφορά στην απώλεια παραγωγής – ακαρπίας των ελαιοδέντρων.
  • Αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στις 14-17 Φεβρουαρίου 2021 στο φυτικό κεφάλαιο και μόνο, στις καλλιέργειες της ελιάς και της ροδιάς και στις περιοχές όπου διαπιστωμένα η ζημιά ήταν μεγαλύτερης έκτασης και έντασης.

Ειδικότερα

  • Για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις στις Δημοτικές Ενότητες Αγ. Γεωργίου, Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Λειανοκλαδίου, Υπάτης, Θεσσαλιώτιδος, Δομοκού και τις Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες Λαμιέων, Δίβρης, Καλαμακού, Λυγαριάς, Αγ. Παρασκευής (Λιμογάρδι) και Λογγιτσίου
  • Για ζημιές στην καλλιέργεια της ροδιάς αρχικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν σε όλες τις Δημοτικές/ Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, όπου υπάρχουν αναγγελίες ζημιάς από τον παγετό.

Προσοχή: Η αίτηση υποβάλλεται από το ίδιο άτομο που υπέβαλε και τη Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής το έτος ζημιάς.

Προηγούμενο άρθρο Εβδομαδιαίο δελτίο συναθροίσεων στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Aντιπλημμυρικά έργα στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα