Ειδήσεις

Εκ νέου παρέμβαση Γ. Κοτρωνιά για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας


O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς, επανήλθε σε προηγούμενη αναφορά του σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας κάνοντας παρέμβαση, σήμερα, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης .

   

      Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής  ανέφερε  τα εξής  :

 

«….Αξιοποιώντας την παρουσία του κυρίου Υπουργού κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης , θα αναφερθώ σε ένα σημαντικότατο πρόβλημα που έχει σχέση με την λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της περιοχής μου, πρόβλημα το οποίο προφανώς επηρεάζει και την λειτουργία του συνόλου  των αντίστοιχων υπηρεσιών στην κεντρική Ελλάδα και στην Αττική.
    Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας που ιδρύθηκε το 2004 και απέκτησε ιατροδικαστή το 2008, δεν λειτούργησε ΠΟΤΈ, αφού ποτέ δε στελεχώθηκε με το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό και εννοώ νεκροτόμο – νεκροανατόμο.
       Από το 2008 και μέχρι και σήμερα μισθοδοτείται μία ιατροδικαστής και δεν γίνεται ούτε μία πράξη αφού τα περιστατικά παραπέμπονται στη Λάρισα στην Αθήνα και στον Πειραιά.
     Πιστεύω ότι, μέσα στο νομοσχέδιο μπορεί να προβλεφθεί η πρόσληψη ή η μετάθεση νεκροτόμων, ίσως, στο κεφάλαιο Ι΄ που μιλάει για κάλυψη θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, να μπορεί να συμπεριληφθεί και η στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας με το απαιτούμενο προσωπικό.


    Κύριε Υπουργέ,

   είναι τραγικό στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε άρτιες καθόλα εγκαταστάσεις, να μην λειτουργεί για 12 χρόνια η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, με τα γνωστά δυσμενή αποτελέσματα για όλο το κοινωνικό σύνολο της Στερεάς Ελλάδος».
 

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήρια προς το Θωμά Μπρέκη
Επόμενο άρθρο Συμμετέχοντες πωλητές στη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2020