Ειδήσεις

Εκδήλωση για την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη της Δ.Κ. Λαμιέων


Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση – σεμινάριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς (Πλ.Ελευθερίας 3, Λαμία), η οποία θα αφορά την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων, Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, το πλαίσιο της πρόσκλησης για υποβολή αντιρρήσεων, καθώς και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την περιοχή της ανάρτησης που αυτή επιφέρει.

Η εν λόγω διαδικασία αφορά περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων συνολικής έκτασης 53.001,351 στρεμμάτων, και περιλαμβάνει τον δασικό χάρτη που έχει προκύψει για την περιοχή, καθώς και τον ιστορικό ορθοφωτοχάρτη, που απεικονίζει τα πολύγωνα των δασικών εν γένει εκτάσεων, που προσδιορίστηκαν από τα φωτοερμηνευτικά στοιχεία των παλαιότερων αεροφωτογραφιών.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο επιστημονικό κοινό της περιοχής μας, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την διαδικασία σε όλες τις φάσεις της, προκειμένου να κατευθύνει τους ιδιοκτήτες, των οποίων οι ιδιοκτησίες περιλαμβάνονται στο δασικό χάρτη αλλά και σε πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες εντός της περιοχής ανάρτησης του Δασικού Χάρτη.

Ομιλητές θα είναι τα στελέχη του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΔΥΑΧ) της Δ/νσης Δασών Φθιώτιδας, όπου και έχουν την πλήρη αρμοδιότητα της διεξαγωγής της ενημέρωσης του κοινού αλλά και της διαδικασίας της υποβολής των αντιρρήσεων.

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή στο Δήμο Μαραθώνα για ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της ελιάς