Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη


Οι ανάγκες αιμοδοσίας στη χώρα παραμένουν υψηλές και αυξημένες μετά την πανδημία του Covid – 19, η οποία επηρέασε αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών. Οι ανάγκες όμως για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Αν τα αποθέματα αίματος δεν ανανεώνονται τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια χωρίς εισαγωγές από το εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό Δήμος Λοκρών,  η Τράπεζα Αίματος Αταλάντης και η Τράπεζα Αίματος Εξάρχου,  σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών εθελοντική αιμοδοσία. Οι 30 εθελοντές αιμοδότες στην σημερινή αιμοδοσία, έδειξαν για άλλη μία φορά έμπρακτα αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης προσφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ως εθελοντής αιμοδότης και ο ίδιος,  δήλωσε: «Δεκάδες αιμοδότες για μια ακόμη φορά στήριξαν την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Αταλάντης στην εθελοντική αιμοδοσία που διεξήχθη σήμερα στο Δημαρχείο Λοκρών.

Ως ενεργός αιμοδότης ο ίδιος για πάνω από 20 συνεχόμενα χρόνια θεωρώ την αιμοδοσία κορυφαία πράξη εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς και προσκαλώ κάθε υγιή πολίτη που μπορεί να δώσει αίμα να γίνει εθελοντής αιμοδότης. Δυστυχώς στην Ελλάδα το αίμα δεν επαρκεί και γίνονται εισαγωγές από το εξωτερικό. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε για να καλυφθούν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αίμα!».

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου στην αυτοδιοικητική αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Ο Φθιώτιδος Συμεών απαντά σε ερωτήσεις μαθητών στα σχολεία της περιοχής