Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Μενδενίτσας


Εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Μενδενίτσας και αλλαγής χρήσης του σε Πολιτιστικό Κέντρο, όπως αποφάσισε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας (ΑΔΑ: Ω8Χ34653Π4-ΘΦΨ).

Ο Δήμαρχος και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ευχαριστούν τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μενδενίτσας, Γιώργο Αντερριώτη, που δρομολόγησε και στήριξε την όλη διαδικασία ώστε, με τη βοήθεια μιας άτυπης τριμελούς επιτροπής συγχωριανών με συντονιστή το Χρήστο Χαλδούπη και μέλη τον Κώστα Σάμιο και Γιώτα Μεγαλιού, να εκπονηθεί πλήρης Τεχνική Μελέτη ειδικών προδιαγραφών, που αποτελούσε το βασικό προαπαιτούμενο της απόκτησης της έγκρισης της Αρχαιολογίας για την αποκατάσταση του σχολικού κτιρίου Μενδενίτσας. Ευχαριστίες οφείλονται επίσης σε όλους τους ανώνυμους Μενδενιτσιώτες και φίλους του χωριού που μέσω δωρεών τους χρηματοδότησαν τη μελέτη.

Το επόμενο στάδιο αφορά την εξασφάλιση κρατικών πόρων, αναγκαίων για την υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης του σχολικού κτιρίου Μενδενίτσας και επανάχρησής του ως Πολιτιστικού Κέντρου, ζήτημα για το οποίο θα φροντίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Το 2ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2023» έρχεται ξανά στα Καμένα Βούρλα!
Επόμενο άρθρο Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 στην παραλία στο Καινούργιο