Ειδήσεις

Εγκαινιάζεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στο Ίδρυμα Σπερχειάδος


Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

   Αγαπητοί μου Χριστιανοί.    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

   Ευχαρίστως σας ανακοινώνουμε, ότι την Κυριακή 7 Μαΐου, χάριτι Θεού, θα τε­λέ­σωμε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, πού ευρίσκεται στον περί­βο­λο του Ιδρύματος «Μέριμνα Γήρατος – Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειά­δα.

   Τον Ιερό Ναό του Ιδρύματος εις τιμήν του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μη­τρο­­πόλεως και ιδιαιτέρως της πόλεως Σπερχειάδος Αθανασίου Ακρίδα, ονο­μά­σα­με του Αγίου Αθανασίου και κοσμεί τον χώρο του Γηροκομείου.

    Αυτόν τον αρχαιοπρεπή Ιερόν Ναόν θα εγκαινιάσωμε μετά πάσης επιση­μό­τη­τος και μεγαλοπρεπείας την Κυριακή 7 Μαΐου, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

    Μετά τα εγκαίνια του Γηροκομείου, υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στις 3 Ιουλίου του έτους 2004, τα παρόντα εγκαίνια του Ιερού Ναού είναι το δεύτερο μεγάλο ιστορικό γεγονός του Ιδρύματος και της πόλεως Σπερχειάδος.

    Σας προσκαλώ όλους να παραστείτε στη λαμπρή τελετή και να αγιασθείτε από τα εγκαίνια της Αγίας Τραπέζης, επί της οποίας θα τελεσθεί ευθύς μετά τα εγκαίνια, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

   Την Κυριακή 7 Μαΐου το πρωί, σας περιμένω όλους εις τα εγκαίνια του Αγίου Αθανασίου. Η τελετή των εγκαινίων θα αρχίσει στις 8 π.μ. και θα περατωθεί μετά τις 11 π.μ.    

 

Μετά πατρικών αναστασίμων ευχών. 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο της Μάχης της Ταράτσας
Επόμενο άρθρο Έκθεση Υφαντικής στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος