Ειδήσεις

Εβδομάδα με θέμα την «Κούκλα» στη Λαμία


Το Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π.Ε. Φθιώτιδας διοργανώνει Εβδομάδα με θέμα την « ΚΟΥΚΛΑ », την ιστορία της από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και τον ρόλο της στην ανατροφή του παιδιού και της οικογένειας .

Κεντρική εκδήλωση της εβδομάδας με θέμα την « ΚΟΥΚΛΑ » είναι η Έκθεση από Κούκλες, παλιές και νεώτερες, με παραδοσιακές στολές και όχι μόνο, από τη συλλογή (συνολικά 2800 κούκλες από όλο τον κόσμο) της Βολιώτισσας κυρίας Μαρίας Βαγδούτη, η οποία θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα μας παρουσιάσει ένα τμήμα από την Συλλογή της, αλλά και θα παραμείνει στην Λαμία για όλη την διάρκεια της εβδομάδας για να ξεναγεί στον χώρο της Έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί  στον Ισόγειο χώρο του Νεοκλασικού  Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στη Λαμία στην Πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου  2017, στις 7.00 μ.μ. Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση των εγκαινίων θα είναι η  κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μία εβδομάδα ήτοι έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας θα προγραμματιστούν επισκέψεις τμημάτων Δημοτικών Σχολείων κατά σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα με την ευγενική συνεργασία και του Τμήματος Οδηγών Λαμίας , την Τετάρτη 25/11 και ώρα 05.30μμ στον χώρο της Εστίας των Οδηγών που βρίσκεται παραπλεύρως του Μεγάρου της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σεμινάριο κατασκευής κούκλας που απευθύνονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 19/11 και το Σάββατο 25/11 και ώρα 11.00πμ θα παρουσιαστεί παράσταση  ολοκληρωμένου έργου σε κουκλοθέατρο , με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Χρ. Σταϊκούρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής
Επόμενο άρθρο Εξοικονόμηση πόρων από την ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας