Ειδήσεις

Δύο θέσεις για ασκούμενους υποψήφιους δικηγόρους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσκαλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που υπάγονται στο Πρωτοδικείο Λαμίας και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τμήμα της πρακτική τους άσκησης, διάρκειας έξι (6) μηνών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας (8-6-2021) στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (http://www.pste.gov.gr/), δηλαδή έως και την (17-6-2021).

Ο αριθμός των υποψηφίων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει οριστεί σε δύο (2) άτομα. Η παρούσα πρόσκληση αφορά σε δύο (2) θέσεις για την Νομική Υπηρεσία Π. Στ. Ε. (με έδρα τη Λαμία).

Το χρονικό διάστημα άσκησης ορίζεται σε έξι (6) μήνες, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα (6) μηνών, μετά από αίτηση του υποψηφίου και αποδοχή της παράτασης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 13 του Ν.4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων). Την προσεχή περίοδο, η εξάμηνη άσκηση του ασκούμενου στην Νομική Υπηρεσία έδρας θα ξεκινήσει στις 1/7/2021 και θα λήξει την 31/12/2021.

Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης του ασκούμενου ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας, με υπεύθυνο τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου, τον αρμόδιο για την εποπτεία της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιπεριφερειάρχη.

Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων δικηγόρων ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων (600,00) ευρώ. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα, με βάση το παρουσιολόγιο, ύστερα από ένταλμα της αρμόδιας Δ/νσης Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον ασκούμενο δικηγόρο, βεβαίωση ολοκλήρωσης της άσκησης, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ως νόμιμο εκπρόσωπο της Περιφέρειας, κατόπιν εισηγητικού σημειώματος του αρμόδιου για την εποπτεία της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφερειάρχη.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ddoikisis@pste.gov.gr, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Λ. Καλυβίων 2, Τ.Κ. 35132 – Λαμία, απευθύνοντάς την στην Διεύθυνση Διοίκησης Π.Στ.Ε. (για την Νομική Υπηρεσία), υπόψιν κυρίας Ελένης Πιλάτου (τηλ. επικοινωνίας: 22313 – 54709 και 22313 – 54708).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Προηγούμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών Ραχών – Πελασγίας και Στυλίδας 09-11/06/2021
Επόμενο άρθρο Ανθρωποκτονίες, ληστείες, απάτες που εξιχνιάστηκαν και 383 συλλήψεις στον απολογισμό του Μαΐου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας