Ειδήσεις

Δράσεις του Δήμου Δομοκού στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821


Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ο Δήμος Δομοκού σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δομοκού προέβησαν στην ανάρτηση πανό για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 στο Δημαρχείο Δομοκού. Τα πανό περιλαμβάνουν εικόνες από τέσσερα  εμβληματικά έργα με θέμα την Ελληνική Επανάσταση: «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» και το «Καραούλι» του Θεόδωρου Βρυζάκη, «Το κρυφό σχολειό» του Νικολάου Γύζη και «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ορμά έφιππος προς την Ακρόπολη» του Γεώργιου Μαργαρίτη.

Στα πανό περιλαμβάνεται επίσης, άφθονο ιστορικό υλικό που αφορά σε διαφορετικές περιόδους του απελευθερωτικού αγώνα, και στην ιδέα του Φιλελληνισμού, η οποία τονώνεται έχοντας ως σημείο αναφοράς την ελληνική Επανάσταση του 1821, με εξέχουσα θέση να κατέχουν οι Γαριβαλδινοί εθελοντές ή Ερυθροχίτωνες, οι οποίοι συμμετείχαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μία ακόμη από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί αφορά στη δημιουργία έντυπου επετειακού υλικού (σελιδοδείκτες) με εικόνες από τα παραπάνω έργα, το οποίο θα διατίθεται στο Διοικητήριο του Δήμου.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Λαμία
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Στυλίδας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821: 200 χρόνια μετά την επανάσταση