Ειδήσεις

Δράσεις πρόληψης στο Δήμο Λοκρών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 οι δράσεις πρόληψης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη. Τις δράσεις οργάνωσε ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τις τέσσερις δομές του Βοήθεια Στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης, Μαλεσίνας, Δαφνουσίων και Οπουντίων. Στις δράσεις συμμετείχε πλήθος πολιτών και ειδικότερα καταγράφηκαν:

·         26 μετρήσεις στις Λιβανάτες

·         78 μετρήσεις στο Μαρτίνο

·         123 μετρήσεις στη Μαλεσίνα

·         83 μετρήσεις στην Αταλάντη

Παράλληλα έγινε ενημέρωση του πληθυσμού για την πρόληψη κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λοκρών.

Στις δράσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Αντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Παγώνα Δάρα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Βασιλική Σίμου Παλαιολόγου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβανατών κ. Αναστάσιος Μαζιώτης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους για τη σημαντική στήριξη που παρείχαν και τους δημότες για τη συμμετοχή τους. Οι προληπτικοί έλεγχοι υγείας θα επαναλαμβάνονται τακτικά με στόχο την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών σε θέματα  υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του βουλευτή Γιώργου Κοτρωνιάς με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κακοκαιρία από το Σάββατο 18/11