Ειδήσεις

Διαμαρτυρία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λιανοκλαδίου


Εμείς, οι πολίτες του Λιανοκλαδίου, πλημμυροπαθείς του ΙΑΝΟΥ (Σεπτέμβριος 2020), έκπληκτοι και ανενημέρωτοι βλέπουμε να καταστρέφεται με εκχέρσωση δασική έκταση στην «Καλανζίνα», περιοχή όπου για χρόνια αποτελούσε το φυσικό αντιπλημμυρικό ανάχωμα του παρακείμενου ρέματος.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μελλοντικό πλημμυρικό κίνδυνο για το χωριό μας και τις καλλιέργειες. Πρόκειται για έργο ιδιαίτερα αυξημένης επικινδυνότητας αν συνυπολογίσουμε τα νέα έργα του Ε65 που υλοποιούνται και τις παρεμβάσεις που προκύπτουν στο ανάγλυφο του τοπίου από αυτά καθώς και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται στο άμεσο μέλλον.

Εκφράζουμε με αγανάκτηση τη διαμαρτυρία μας για την αιφνίδια αυτή καταστροφική παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη και ζητάμε άμεσα την παύση των εργασιών.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε λαϊκή συνέλευση, όλους τους πλημμυροπαθείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς της περιοχής σε συμπαράσταση.

Θέτουμε όλους τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους [ΤΕΡΝΑ, Δασαρχείο, Υπουργείο Υποδομών, Τοπική Κοινότητα, Δήμος Λαμιέων, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Κόμματα κλπ.] και τους καλούμε σε λαϊκή συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιούνη ώρα 8μμ στην πλατεία Λιανοκλαδίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να μας ενημερώσουν.

Θέλουμε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που προκύπτει και να ελαχιστοποιηθεί ο πλημμυρικός κίνδυνος. Το μεγάλο έργο του Ε65 να είναι ωφέλιμο για τη χώρα αλλά όχι σε βάρος και σε κίνδυνο των πολιτών. Την ασφάλειά μας και τις ζωές μας δεν τις βάζουμε στο ζύγι. Υπερασπιζόμαστε το χωριό μας. Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.

 

 

                                                                                          Πρωτοβουλία Πολιτών Λιανοκλαδίου

Προηγούμενο άρθρο Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Καμένων Βούρλων την Τετάρτη (7/6)
Επόμενο άρθρο Φάνης Σπανός: Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση έργων βιώσιμης αστικής και πολιτισμικής ανάπτυξης