Ειδήσεις

Δημιουργείται Ογκολογική Κλινική με ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα το απόγευμα, συνάντηση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Σερέτη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κολοκυθά και τον Υποδιοικητή κ. Καραβάνα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δρομολόγηση του έργου «Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».

Οι απολύτως εξασφαλισμένοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχονται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, και αντιστοιχούν στο σύνολο της μελέτης για το έργο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός επικοινώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο νομοθετικά έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου για την ωρίμανση έργων, ώστε η μελέτη που εστάλη άμεσα εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, να οδηγήσει στη δημιουργία του τεχνικού δελτίου και να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησής του.

Η Κυβέρνηση, τα Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών, δρομολογούν ένα έργο οραματικό, με αυξημένη κοινωνική διάσταση, που αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στις επόμενες γενιές.

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος ακαρπίας της ελιάς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Θετική συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών για ζητήματα μεταφοράς μαθητών