Ειδήσεις

Δήμος Στυλίδας: Απαγορεύεται η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο– Υποχρεωμένοι οι δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους


Σύμφωνα με την υπ’αριθμ.1/2021 Πυροσβεστική Διάταξη της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας από 1ης  Μαίου 2021 έως και 31ης Οκτωβρίου 2021 απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε  χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

   Παρακαλούνται οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Στυλίδας, να μην εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο με χρήση φωτιάς  για την  τήρηση όσων αναγράφονται στην υπ’αριθμ.1/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο 2021,  προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από αμέλεια.

 

KΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ- ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

       1.Υπενθυμίζουμε προς όλους τους δημότες την υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων εντός και εκτός οικισμών, στα οποία υπάρχει αυτοφυής ανάπτυξη σε βαθμό που θα δημιουργήσει κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην  Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25.4.2012 Τεύχος Β).  Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης  από τους ιδιοκτήτες κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 94 παρ. 1  περ. 26  εδαφ. β΄του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» επιλαμβάνεται ο Δήμος, με αυτεπάγγελτο καθαρισμό και επιβολή προστίμων.

  1. Απαιτείται η προσοχή από όλους τους αγρότες και ελαιοπαραγωγούς του Δ. Στυλίδας για τις ενέργειες Διαχείρισης της αυτοφυούς χλωρίδας(απομάκρυνση ξερών χόρτων), σύμφωνα και με τους Κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, που θα πρέπει να κάνουν στα αγροτεμάχια και  ελαιοπερίβολά τους, αφού η εργασία αυτή αποτελεί έργο πυροπροστασίας προς αποφυγή πρόκλησης και  εξάπλωσης  πυρκαγιάς καθώς επίσης και κλαδεύσεις ελαιοδένδρων σε σημεία της αγροτικής οδοποιίας, όπου εμποδίζεται ή πρόσβαση Πυροσβεστικών οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν όχι μόνο στην προστασία της περιουσίας τους, αλλά και στην προστασία του γύρω περιβάλλοντος.

ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

  Καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για το σημείο, όπου βλέπουμε την πυρκαγιά.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΑΡΡΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση για συμμετοχή επιχειρήσεων με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Ψηφιακή Εξαγωγική Δράση «Expo Construction Cyprus Virtual 2021»
Επόμενο άρθρο Λειτουργία Λαϊκών Αγορών Δήμου Καμένων Βούρλων