Ειδήσεις

Δήλωση Δημάρχου Λοκρών για το καταδικαστέο συμβάν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών


Χθες στο πλαίσιο της 9ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών και πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης ζητήθηκε από εκπρόσωπο Πολιτιστικού Συλλόγου και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο να συζητηθεί η κατανομή των ποσών που διατέθηκαν από εταιρεία ανεμογεννητριών ως δωρεά σε αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της Κοινότητας Μαλεσίνας, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ενημέρωσα το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου πως η δωρεά, πλέον των θεσμοθετημένων ανταποδοτικών ποσών (3% στο Δήμο Λοκρών για έργα ως έκπτωση στους καταναλωτές ρεύματος της Κοινότητας Μαλεσίνας και ως τέλος στο Πράσινο Ταμείο), αφορά σε 200.000€ για έργα σε σχολεία, δρόμους και υποδομές της Μαλεσίνας και του Μαζίου και σε 30.000€ ετησίως και για 20 χρόνια σε αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της Κοινότητας Μαλεσίνας.

Ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου Πολιτιστικού Συλλόγου θεώρησε μικρό το ποσό που διατέθηκε ως δωρεά στο δικό του Σύλλογο και αντέδρασε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απειλητικό ύφος, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης και με την ανοχή μέρους της αντιπολίτευσης επικράτησαν συνθήκες που είναι απογοητευτικές για το ανώτατο όργανο διαβούλευσης και αποφάσεων του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Συμβουλίου και οποιαδήποτε διαδικασία δημοκρατικού και πολιτισμένου διαλόγου.

Για την αποκατάσταση της ομαλότητας και την έναρξη της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησα την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι «απολάμβαναν» την έκπτωση των διαδικασιών και την καταστρατήγηση της λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβούλιο «θίχτηκαν», γιατί το Συμβούλιο κατάφερε να ξεκινήσει την ημερήσια διάταξη θεμάτων προς συζήτηση μετά τη σύντομη επίσκεψη του πληρώματος του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών και την έκφραση συγγνώμης για όσα προηγήθηκαν από τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και κάποιοι αναζητούν ευκαιρίες, για να δημιουργήσουν με κάθε δυνατό τρόπο ένταση και εντυπώσεις. Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν προσφέρεται ούτε για χαρακτηρισμούς ούτε για απειλές. Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι υποδαυλίζουν ή ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς μέσα στο χώρο της συνεδρίασης, είναι συνυπεύθυνοι.

Ως Δήμαρχος Λοκρών έχω από κοινού με τους συνεργάτες μου την ευθύνη της καλής λειτουργίας του Δήμου μέσα σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών, μετά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Προτεραιότητα μας παραμένει η καλή οργάνωση, η εύρυθμη  λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και η αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής μας. Στην προσπάθεια αυτή θα παραμείνουμε προσηλωμένοι.

 

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρ. Σταϊκούρας για τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου στην Ιαματική Πηγή των Λουτρών Υπάτης
Επόμενο άρθρο Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Μενδενίτσας επισκέφθηκε η Α’ Τάξη του 4ου Γυμνασίου Λαμίας