Ειδήσεις

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Καθήκον της Πολιτείας να σταθεί δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας»


Στην τηλεοπτική εκπομπή του AΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» εμφανίστηκε (10/08) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο μείζον θέμα των πυρκαγιών. Όπως αρχικά τόνισε:

«Από τη Φθιώτιδα παρατηρούμε, την τελευταία εβδομάδα, την πυρκαγιά στην Εύβοια και το θέαμα είναι αποτρόπαιο. Στη μισή Φθιώτιδα και στην πόλη της Λαμίας, ο κόσμος δεν μπορούσε να αναπνεύσει ως συνέπεια της πυρκαγιάς. Πρωτόγνωρες εικόνες, πρωτόγνωρες στιγμές… Όλοι έχουμε σχέσεις με το γειτονικό νομό της Εύβοιας, έχουμε φίλους, τον έχουμε επισκεφτεί και πραγματικά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή του μισού νησιού της Εύβοιας. Θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος, αλλά έχουν καταστραφεί σπίτια, επιχειρήσεις και όλος ο δασικός πλούτος, ο οποίος ουσιαστικά έθρεφε χιλιάδες οικογένειες στο νησί μέσω του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής. Όπως ακούμε και στα τηλεοπτικά δίκτυα, πρόκειται για 40.000 “ζωντανούς-νεκρούς” και δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτούν την επόμενη ημέρα να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και η Πολιτεία οφείλει να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης θέλησε να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα αναφερόμενος στο «κύμα αλληλεγγύης από οργανώσεις, Δήμους και φορείς της Φθιώτιδας, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα με εθελοντές, υλική βοήθεια και φαρμακευτικά είδη», ενώ ακολούθως σχολίασε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι:

«Αν τη “συγγνώμη” την είχε εκφράσει ο κ. Μητσοτάκης στο προηγούμενο διάγγελμα της περασμένης Πέμπτης, ενδεχομένως να τον πίστευα. Όμως, υπό τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων και αφού έχει καεί η «μισή Ελλάδα», πλέον θεωρώ άκρως υποκριτική τη συγγνώμη του Πρωθυπουργού».

Όπως υπογράμμισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας στο καταληκτικό σχόλιό του:

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως η Πολιτεία είναι δίπλα στους πυρόπληκτους, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Ν.Δ.. Επί 8 ημέρες, καίγεται η Εύβοια και βλέπουμε τα μηνύματα αγωνίας, όχι μόνο των πολιτών που αγωνίζονται να σώσουν τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις τους, αλλά και του Δημάρχου Ιστιαίας, ο οποίος ανέφερε ότι “Είμαστε μόνοι”. Πότε περιμένει η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων;

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πρέπει να ακούσει τις εκκλήσεις των αυτοδιοικητικών γιατί οι φωτιές φτάνουν απλά να σβήσουν στη θάλασσα. Όσον αφορά τις fast track διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων, τις οποίες υπόσχεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ., θυμίζω ότι ο “Ιανός” ξέσπασε στη χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο και στις επιχειρήσεις έχει καταβληθεί μόνο το 40% της αποζημίωσης. Επίσης, μετά τους σεισμούς στη Θεσσαλία, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε κοντέινερ και έχουν λάβει μόλις 600 ευρώ. Αυτές είναι οι “fast track” διαδικασίες του επιτελικού κράτους; Ας μη δημιουργεί ο κ. Μητσοτάκης ψεύτικες προσδοκίες πάνω στις φωτιές…»

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στην Αρκίτσα
Επόμενο άρθρο 13 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας την Τετάρτη 11 Αυγούστου στη Στερεά Ελλάδα