Ειδήσεις

Γ. Κοτρωνιάς: «4η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»


Από τα προϊστορικά χρόνια και μέχρι σήμερα αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός η στενή και συνεχής σχέση του ανθρώπου με τα ζώα .

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος συμπεριφέρθηκε στον πλανήτη αλλά και σε όλα τα έμβια όντα με τα οποία τον μοιράζεται αλαζονικά, φαίνεται να κατανοεί πλέον ότι το μέλλον του στον πλανήτη είναι συνυφασμένο με το μέλλον και των υπολοίπων έμβιων όντων.

Γι’ αυτό καθιέρωσε την σημερινή ημέρα ως Ημέρα των Ζώων, μια ημέρα ευαισθητοποίησης των κοινωνιών στην προστασία, στον σεβασμό και στην αρμονική συνύπαρξη με αυτά.

Η Κυβέρνησή μας με τον πρόσφατο νόμο 4830/21 για το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς με το πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” έκανε μία σημαντική προσπάθεια για να μπει μια τάξη στο χώρο αυτόν, πάντα με ευαισθησία και πάντα με γνώμονα την ανάγκη προστασίας όλων των ζώων στην Πατρίδα μας.

Ας είναι λοιπόν η σημερινή μέρα μια ευκαιρία να σκεφτούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους αγνούς και άδολους φίλους μας, τα ζώα.

Ευκαιρία με την καθημερινή μας συμπεριφορά να κάνουμε την κοινωνία μας πιο πολιτισμένη με σεβασμό σε κάθε δημιούργημα του Θεού .

Προηγούμενο άρθρο 4η μέρα της Παμφθιωτικής Λιτανείας του Ευαγγελιστού της χαράς Αγίου Λουκά
Επόμενο άρθρο «Βροχή» τα πρόστιμα σε καταστήματα της Στερεάς Ελλάδας – 8.300 € σε παραβάσεις την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου