Ειδήσεις

Γ. Κοτρωνιάς: Υποβολή στον Υπουργό Ανάπτυξης αιτημάτων εκπροσώπων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών


O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς, σε συνέχεια συνάντησής του με εκπροσώπους πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών, με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη θέτει μία σειρά ζητημάτων τα οποία  εφόσον συμπεριληφθούν στην υφιστάμενη νομοθεσία μπορούν να διευκολύνουν  τους παραγωγούς και την λειτουργία των λαϊκών αγορών και έχουν ως εξής :

  1. Το πρώτο αίτημα έχει σχέση με την προτεραιότητα λόγω εντοπιότητος. Προφανώς οποιοσδήποτε Έλληνας παραγωγός μπορεί να πηγαίνει σε οποιαδήποτε λαϊκή αγορά της πατρίδας, όμως κατά την διανομή των θέσεων θα πρέπει, τουλάχιστον για τις επαρχιακές λαϊκές αγορές, να δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων πρώτα από τους τοπικούς παραγωγούς και μετά από όλους τους άλλους.
  2. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν κενές θέσεις λόγω εποχικότητας ο επόπτης να μπορεί να τις καλύπτει και να τις συμπληρώνει με παραγωγούς που έχουν μεν άδεια, αλλά όχι θέση στις εν λόγω λαϊκές.
  3. Να προβλέπεται η δυνατότητα παροχής ενέργειας στις λαϊκές αγορές για την προστασία των ευπαθών προϊόντων προφανώς με το αντίστοιχο αντίτιμο στον οικείο Δήμο.
  4. Να δοθεί παράταση και νέα προθεσμία θεώρησης των αδειών εκείνων των παραγωγών, που μέχρι τέλος Μαΐου για διάφορους λόγους δεν τις ανανέωσαν και είναι τώρα υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν όλη τη διαδικασία από την αρχή.

Παράλληλα εκφράστηκε η επιθυμία μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία να μπορούν να κατασκευαστούν μόνιμοι στεγασμένοι χώροι λαϊκών αγορών, με μόνιμους πάγκους και τις απαραίτητες βοηθητικές υποδομές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Εξειδικευμένη - στοχευμένη Αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας
Επόμενο άρθρο Διακοπές ρεύματος στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη (15/3)