Ειδήσεις

Γ. Κοτρωνιάς: Ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας της απώλειας θεωρημένων σχεδίων οικοδομής


Ο Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ν. Ταγαρά και τον Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθ. Μπακογιάννη έθεσε το ζήτημα της ταλαιπωρίας των πολιτών εξαιτίας της απώλειας θεωρημένων σχεδίων οικοδομής και κατέθεσε την πρότασή του .

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :.

«…..  Σας κάνω γνωστό ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς συμπολίτες μου (και από ότι πληροφορούμαι όχι μόνο στην περιοχή μου) και έχει σχέση με την αδυναμία ιδιοκτητών διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες να προβούν σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία (από ένταξη στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ μέχρι μεταβίβαση), λόγω απώλειας των θεωρημένων σχεδίων της οικοδομής ή της πολυκατοικίας στην οποία έχουν ποσοστό οριζόντιας συνιδιοκτησίας.
Οι εν λόγω πολίτες αναζητώντας τα θεωρημένα σχέδια στα Πολεοδομικά Γραφεία των Δήμων παίρνουν κάποιες φορές την απάντηση ότι έχει χαθεί ο φάκελος και ότι αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν οπότε αναγκάζονται και μπαίνουν σε περιπέτεια, αφού δεν μπορούν χωρίς θεωρημένα σχέδια να κάνουν καμιά δικαιοπραξία, δηλαδή στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καταφεύγουν (παρά το γεγονός ότι έχουν αντίγραφο του εντύπου της οικοδομικής αδείας) στην διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτου επωμιζόμενοι τα έξοδα και την χρονοκαθυστέρηση αυτής της διαδικασίας χωρίς τελικά να φταίνε σε τίποτα.

Η πρόταση μου είναι :

Στις περιπτώσεις που η Πολεοδομία απαντά ότι δεν έχει τον φάκελο της πολυκατοικίας ή της οικοδομής γενικότερα, να δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν τα σχέδια του διαμερίσματος ή της οικοδομής, τα οποία είναι κατατεθειμένα στα συμβολαιογραφεία (ως απαραίτητο συστατικό των συμβολαίων μεταβίβασης).
Με αυτόν τον τρόπο ή και με οποιοδήποτε άλλο σκεφτούν και προτείνουν τα στελέχη του Υπουργείου σας, θα σταματήσει μία άδικη ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι δικαίως ή αδίκως τα βάζουν γενικά με το κράτος, δηλαδή με εμάς ».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Η ομιλία του Ειδικού Ουρολόγου-Χειρουργού κ. Νικόλαου Πολύμερου στο ΚΑΠΗ Αταλάντης
Επόμενο άρθρο Κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων της Αταλάντης